Kemma.hu videó

2024.07.29. 12:04

Németországból jött, mégis hamisítatlanul magyar az almási lángos +videó

Olvasóink szerint a legfinomabb lángost vármegyénkben Dunaalmáson lehet kapni. Most videón is megmutatjuk, hogy mi lehet az Almási Lángos titka.

Goletz-DeáK Viktória

Liszt, víz, só, cukor, élesztő és zsír. Ezek a lángos összetevői. Vagyis mégsem. Mindenkinek van egy tuti receptje amitől ropogósabb, könnyebb, vagy éppen puhább lesz a magyarok kedvence. 

Olvasóink szerint a legfinomabb lángost vármegyénkben Dunaalmáson lehet kapni. Most videón is megmutatjuk, hogy mi lehet a az Almási Lángos titka.
Egy nap több száz lángos is elfogy a dunaalmási sütődében 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Olvasóinkat nemrég arról kérdeztük, hogy szerintük Komárom-Esztergomban hol lehet kapni a legfinomabb lángost. Legtöbben a dunaalmási lángosra voksoltak. Legutóbb már meglátogattuk a helyet. Most pedig videót nekik hoztuk, amiből kiderül, hogy miért is más a Duna-parti finomság, és egy kicsit a vendéglátóhely történetét is felfedezzük.

Az Almási Lángos híre Németországig is elér 

Mike Attila, a Almási Lángos Kft ügyvezetője és társtulajdonosa elmondta, hogy az Almási Lángos igazából Németországból származik. Ugyanis mintegy 14 évvel ezelőtt Németországban kezdték el Attiláék árulni a magyar lángost, ahol egyre népszerűbb lett. Itthon csak összejöveteleken, barátoknak sütötték. Végül az ő unszolásukra kezdték el Dunaalmáson is készíteni a finomságot. Alig három éve nyitották meg a büféjüket, de már messzire ment a hírük. Nemrég az egyik neves hazai gasztro magazin beválasztotta az ország 500 menő vendéglátóhelye közé. Sőt, még Németországból is érkeznek hozzájuk vendégek.

Olvasóink szerint a legfinomabb lángost vármegyénkben Dunaalmáson lehet kapni. Most videón is megmutatjuk, hogy mi lehet a az Almási Lángos titka.
A lángos feltéteknek csak a kreatívtás szab határt 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

– Mivel nagy az átutazó forgalom a településen, sok a külföldi rendszámú autó, vagy sok külföldön élő, hazalátogató magyar jár erre. Többször is előfordult már, hogy megálltak nálunk és mondták, hogy már Németországban, vagy Ausztriában ettek nálunk – mesélte Attila, aki azt unszolásunkra sem árulta el, hogy mi a pontos receptje a lángosuknak. Azonban videónkban arról szívesen beszélt, hogy miért más a tésztájuk a többi lángoshoz képest. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában