Konferencia

2024.09.16. 14:24

Nincs jövő tiszta víz nélkül – a Veolia és a Pannonon Egyetem együttműködik

A tiszta ivóvíz a jövő létkérdése. A Veolia és a Pannon Egyetem közösen megtartott konferencia során kötött hosszú távú együttműködési megállapodást különös tekintettel a víztisztításhoz szükséges membránok fejlesztésére és gyártására, valamint az ehhez szükséges szakemberek képzésére.

Baranyai Mihály

Szeptember 12-én, Veszprémben, a Pannon Egyetem és a Veolia Water Kft. együttműködésében tartották meg a "Vizet a világnak – magyar membránnal" című konferenciát. Az eseményen hosszú távú megállapodást írt alá Tarlós Gergely, a Veolia Water Hungary Kft. ügyvezetője, valamint dr. Abonyi János, a Pannon Egyetem rektora. A jövő tiszta vízének előállítása és a szakember-utánpótlás biztosítása érdekében. A rendezvényen jelen volt Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztésért felelős kormánybiztos is.

Tarlós Gergely, a Veolia ügyvezetője, és dr. Abonyi János, a Pannon Egyetem rektora. tiszta víz és a szakember-utánpótlás biztosítása érdekében együttműködési megállapodást írt alá
Tarlós Gergely, a Veolia ügyvezetője, és dr. Abonyi János, a Pannon Egyetem rektora. tiszta víz és a szakember-utánpótlás biztosítása érdekében együttműködési megállapodást írt alá
Forrás: Beküldött

Az Oroszlányban is működő Veolia a magyarországi energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője. A vállalatcsoport több mint kétezer alkalmazottja számos település, intézmény és vállalat számára nyújt szolgáltatásokat. A cég kiemelkedő ágazata a víztisztítás, így nemzetközi színtéren elismert szűrési-, membrán-, fertőtlenítő- és különféle egyéb kombinált víztisztítórendszerek hosszú távú üzemeltetését kínálja.

Lapunk dr. Rostási Ágnestől, a Pannon Egyetem mérnöki karának dékánhelyettesétől kapott részletes tájékoztatást a Veolia Water Hungary Kft. és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodásáról, melynek célja az innováció vezérelt hosszútávú stratégiai együttműködés és a közös értékteremtés, valamint az üzleti igényekhez igazodó, gyakorlati kompetenciákra épülő szakmai utánpótlásképzés.

A tiszta víz a jövő vitathatatlan létkérdése
A tiszta víz a jövő vitathatatlan létkérdése
Forrás: Beküldött

Az élhető környezeti és társadalmi egység megvalósításának előmozdítása és hosszútávú fenntarthatósága, továbbá a tiszta ivóvíz előállításához kapcsolódó innovációk fejlesztése érdekében a Veolia Water Hungary Kft. és a Pannon Egyetem a jövőben közösen lépnek fel.

Az együttműködés lehetővé teszi közös fenntarthatóságra, felelősségre nevelő oktatási és szemléletformálási programok megvalósítását, a szakemberek továbbképzését és a tiszta ivóvíz előállítására specializálódó mérnökök utánpótlás-nevelését a legkorszerűbb ismeretanyag átadásával.

Felismerve a minőségi középiskolai utánpótlás fontosságát, az Egyetem és a Veolia összefogva kíván lépéseket tenni, különösen a természettudományi, műszaki, informatikai képzés középiskolai népszerűsítése, a természettudományos oktatás és a tanárok támogatása érdekében, közös szakmai programok és pályaorientációs tevékenységek megvalósításán keresztül.

Kiemelt cél a Veolia membrángyártási tevékenységéhez kapcsolódó közös fejlesztési lehetőségek feltárása, releváns tudományos kutatási témák azonosítása, egy ipari-egyetemi tudástranszfer létrehozása, mely révén üzleti technológiai igényeket és kihívásokat fogalmaznak meg a fenntarthatóság jegyében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában