Döntés

7 órája

Elköszönt a tatabányai polgármester

Szücsné Posztovics Ilona tatabányai városvezető elköszönt azoktól a képviselőktől, akik októbertől már nem folytatják a munkát. A tatabányai közgyűlés még el sem kezdődött igazán, máris megkérdőjeleződött a demokrácia.

Kemma.hu

– A mai napon van az utolsó tatabányai közgyűlés – ezekkel a szavakkal kezdte beszédét Szücsné Posztovics Ilona polgármester. A városvezető gyors korrekciója következett: legalábbis ebben a körben.

Tatabányai közgyűlés: a képviselők elmúlt öt éves munkájáért és a tatabányaiak szolgálatáért köszönet járt
Tatabányai közgyűlés: a képviselők elmúlt öt éves munkájáért és a tatabányaiak szolgálatáért köszönet járt
Fotó: Zetovics Márió

A következő tárgyaláson már a június 9-én megválasztott képviselők foglalhatnak helyet a tárgyalóteremben, ezért elismerő szavakkal és köszönetnyilvánítással kezdődött a tatabányai képviselők szeptember 19-i közgyűlése. Még mielőtt a napirendekről döntött volna a grémium, polgármesteri összefoglalót hallhatott az elmúlt 5 évről.

Összesen 51 közgyűlés volt a 2019-től 2024-ig tartó ciklusban. Ezalatt számos nehézséggel kellett megküzdeniük Tatabánya vezetőinek, például a világjárvány, az energiaválság most pedig a dunai árvíz elleni védekezés ró a szokottnál nagyobb terhet a képviselőkre - bár utóbbinál nem beszélhetünk közvetlen érintettségről – tette hozzá a polgármester, aki nyilvánosan is megköszönte a képviselői munkát. Hozzátette: a korábbi időszak vállalásait teljesítve nyugodt lelkiismerettel adható át a városvezetés. Szücsné köszönetképpen emléklappal és ajándékkal kedveskedett azoknak a képviselőknek, akik nem folytatják tovább a munkát. Nekik további egészséget, boldogságot és lelki megnyugvást kívánt.

Tatabányai közgyűlés: a képviselők elmúlt öt éves munkájáért és a tatabányaiak szolgálatáért köszönet járt
A tatabányai városvezető ajándékkal köszönt el azoktól a képviselőktől, akik októbertől már nem folytatják a munkát
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Hét képviselő érintett: Balogh Ferenc, Fekete Miklós, Frankné Farkas Gabriella, Hoffer Dávid, Nagy Béla, Turza Károly és Vejtey Miklós. Helyettük októbertől a kormánypárti Horváth Kristóf; a Többségben Tatabányáért, DK, LMP, Zöldek-MSZP-Momentum-Nép Pártján-Párbeszéd- ZÖLDEK szövetség képviseletében dr. Konczer Erik, Fakli István, Sáradi Ibolya Ivett, Záhonyi Orsolya és Zsidek Ferenc, valamint a Generációk Tatabányáért színeiben Gutai Zsolt ülhet képviselői székbe. 

Tatabányai közgyűlés: Szücsné elköszönt, a demokrácia beköszönt

Vejtey Miklós (Fidesz-KDNP) ügyrendi felszólalásában az SZMSZ betartására, tehát a reakcióidő betartására kérte a polgármestert, amit véleménye szerint 5 év alatt sem sikerült neki megtanulni. A képviselő szabadkozott, hogy nem szívesen nyilvánul meg ilyen formában, de nem bírta tovább.

– Ez a demokrácia Tatabányán! Köszönöm! – tette hozzá végül és ezzel elkezdődtek a sziporkázó hozzászólások...

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!