Cselgáncs

2024.09.01. 14:13

Csernoviczki Éva teljes erőből buzdította a gyerekeket + fotók

Sportban is gazdag volt a programsor az oroszlányi bányásznapon. A csilletolón kívül bányászkupa és nemzetközi cselgáncs verseny is várta az érdeklődőket.

Kemma.hu

A bányásznapi programsor részeként és az Oroszlányi Judo Club  szervezésében nemzetközi cselgáncs verseny kezdődött a régi kosárlabda csarnokban szombaton.

Nemzetközi cselgáncs verseny Oroszlányban
Nemzetközi cselgáncs verseny is része volt a bányásznapi programsornak
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Lazók Zoltán polgármester nyitóbeszédében úgy fogalmazott, több évtizedes hagyománya van a versenynek, amely több szempontból kiváló. Egyrészről hírét viszi az oroszlányi sportéletnek és a városi vendégszeretetnek, másrészről a nemzetközi kapcsolatok ápolása szempontjából is kiemelten fontos. A városvezető úgy fogalmazott, remek ismeretségek, akár még barátságok is szövődhetnek a verseny ideje alatt.

Nemzetközi cselgáncs verseny Oroszlányban
Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozó is a sorok között szurkolt
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A környező országok csapatait, és számos magyar város judoklubját szólította meg idén is az Oroszlány várossá nyilvánításának 70. évfordulójára rendezett judoverseny. A tatamin zajló mérkőzésekről Végh Tibor, az oroszlányiak vezetőedzője elmondta, évadnyitó versenyről beszélünk. Szerinte a létszámon is meglátszik, hogy kicsit korai a szervezés, de a résztvevők - illetve a szurkolók is - mindent beleadnak a versenyszámok alatt.

Nemzetközi cselgáncs verseny Oroszlányban
Több mint egy tucat judoklub tehetséges sportolója mutatkozott be a hétvégén
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Jöttek Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából. Összesen 84 induló és 13 klub képviseltette magát. Olyan illusztris társaság is érkezett a tatami szélére, mint Csernoviczki Éva, olimpiai bronzérmes cselgáncsozó. A sportoló nevét nemrégiben felvette a tatabányai küzdőcsarnok.

 

Nemzetközi cselgáncs verseny után jött a foci

Ezt követően a Fekete István Sportcentrumban az OSZE szervezésében – szintén nemzetközi – utánpótlás focikupa zajlott. A sporteseményen a házigazdák mellett a Puskás Akadémia, Kecskéd és a szlovákiai testvérváros, Vágsellye csapata vett részt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában