Programajánló

2024.08.30. 06:45

Érkezik Gáspár Laci, Fenyő Miklós és az Ámokfutó: nem fogunk unatkozni a bányásznapokon!

Ismét összegyűjtöttük nektek a legjobb hétvégi programokat Komárom-Esztergom vármegyéből. Programajánlónk ezúttal is rengeteg izgalmas kikapcsolódást ígér.

Kemma.hu

Augusztus 30-án kezdetét veszi a 74. Bányásznap Tatabányán 

Augusztus 30-tól szeptember elsejéig szórakozhatunk Tatabányán a 74. Bányásznap alkalmából. Az eseménysorozatot több sztárfellépő is megtiszteli majd jelenlétével a Május 1. parkban. Pénteken például Manuel és DJ Bóli gondoskodik a jó hangulatról. Szombaton Szikora Róbert és az R-GO, valamint a magyar rock'n roll királya Fenyő Miklós érkezik Tatabányára, hogy szórakoztasson bennünket. Az esemény zárónapján kicsit korábban ér véget a parti este hatkor Caramel zárja a nagyszínpad fellépőinek sorát. 

De érkezik még Herczog Ricsi, a Party Syndrom, a Tatabányai Bányász és a Népház Show Formációs Táncegyüttes, a Légió Rock Band is, hogy csak néhányat említsünk a fellépők sorából.

Oroszlány is a bányászok emlékére rendez programsorozatot

Az oroszlányi önkormányzat főszervezésében, a 74. Bányásznap és a 32. Villamos napok alkalmából, négynapos rendezvénysorozat és sok-sok változatos program várja az érdeklődőket. Augusztus 29-én, csütörtökön 10.30-tól, a Szent Borbála tér 1-nél, az Oroszlányi Bányász Koncert Fúvós Fesztivál Zenekar térzenéje hallgatható. 

Augusztus 30-án, pénteken 18 órától koszorúzás veszi kezdetét a Bányászok szobornál, az oroszlányi bányászzenekar zenei kíséretével. 19.30-kor kezdődik a Honeybeast koncert a Szent Borbála téri szabadtéri színpadon. 21 órától pedig fáklyás felvonulás lesz, amelyhez a zenét szintén az oroszlányi bányászzenekar szolgáltatja.

Augusztus 31-én, szombaton 9 órától délig a XI. csilletoló versenyt lehet megtekinteni a Rákóczi Ferenc úton. A megnyitó közreműködője az oroszlányi bányászzenekar. 10 órakor nemzetközi cselgáncsverseny veszi kezdetét a kis kosárlabdacsarnokban, az Oroszlányi Judo Club szervezésében. 12 órakor kezdődik a XI. Csilletoló verseny eredményhirdetése. 13 órától az Oroszlányi Bányász Nyugdíjas Szakszervezet rendezvénye zajlik a vendéglátó sátorban. 17.30-tól Silhouette Táncshow-n. 18.15-től a Kadarka Társulat zenés műsorán, 20 órától pedig Republic nagy koncerten érezhetik jól magukat az érdeklődők.

A bányásznapok sorába csatlakozik Dorog is!

Hastáncosokkal, sportolókkal, bányász zenekarral, de hírességekkel is találkozhatunk a hétvégén Dorogon, a bányásznap alkalmából. Augusztus 30-án, pénteken 17:20   Carmen Táncművészeti és Sporttánc Együttest tekinthetjük meg, majd zumbázhatunk, este héttől pedig Regán Lili, Metzker Viktória és Willcox dj-zik nekünk.  Augusztus 31-én, szombaton 6 és 8 óra között zenés ébresztővel várnak minket a Dorogi Bányász zenekar tagjai, de hastáncosokkal és sporttáncosokkal is találkozhatunk. Este aztán 18 órától az Ámokfutó lép színpadra, fél tíztől pedig Gáspár Lacival foroghat alattunk a föld. 

Szeptember 1-én, vasárnap 10 órától a Bányász Olimpia veszi kezdetét, majd érkezik a Dorogi Bányász Zenekar, később pedig a Bóbita Zenekar. Zárásképpen 19:15-től a Firenest Tűzzsonglőr Show kápráztat el bennünket. További részletek az esemény hivatalos Facebook-oldalán

Izgalmas beszélgetésekkel és jó bulikkal jön a Fenyves Szabadegyetem

A komáromi Fenyves táborban évek óta megszervezik a Fenyves Szabadegyetemet. Turi Ádám, az esemény főszervezője lapunknak elárulta, hogy augusztus 30-án, pénteken Észak- és Dél-Komárom polgármestereinek közös beszélgetésével folytatódik a program. Szombaton 16 órától Nógrádi György és Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértők lesznek a vendégek, egy kihelyezett Ultrahang előadás alkalmával.

Szombaton 19 órakor kezdődik a Fenyves Feszt, ahová az alábbi fellépők érkeznek: Past Vibes zenekar, The Crew Project, Dj Grosso, FILO LIVE BAND, Sterbinszky x Mynea, Lofti Begi és CIGGI.

A rendezvény szakmai részét az Európai Unió támogatásával, a No kom-ment nevű projekt keretében valósítják meg, amely az online térben megjelenő gyűlöletbeszéd elleni fellépést és a fiatalok mentális egészségének védelmét helyezi középpontba.

Neszmélyre érkezik a Groovehouse együttes!

VII. Nyárzáró Falunap Neszmélyen a Hajóskanzen melletti ligetben 2024. augusztus 31-én főzőversennyel, gyerekprogramokkal, habpartyval, színpadi programokkal. 18.30-tól fellép László Attila, 20 órától a Groovehouse, 21 órától retro party. További információk a programturizmus.hu hivatalos honlapján.

Egyházi Gézával és Csengeri Attilával is találkozhatunk Komáromban 

A Monostori erőd szabadtéri színpadán augusztus 31-én, szombaton mutatják be az Egri csillagok című történelmi musicalt Egyházi Gézával és Csengeri Attilával. A program este 20 órakor veszi kezdetét. További információ az erőd hivatalos Facebook-oldalán érhető el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában