Tanácskozás

2024.09.14. 13:20

Középpontban a víz

Hiánypótló rendezvényt szervez a Hungarian Water Partnership Nonprofit Kft. (HWP), valamint a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. (CED) szeptember 19-én a révkomáromi Selye János Egyetemen. 

Kemma.hu

A Magyar-Szlovák Vízipari Szakmai és Üzleti Találkozó – Az ESG pozitív hatása az ágazat jövőjére című fórumot a határon átnyúló ágazati együttműködés erősítésére és a kétoldalú szakmai párbeszéd elősegítésére hozták létre. E kezdeményezés abból a szempontból is egyedi, hogy a vizes ágazatra, víziparra, víziközmű szolgáltatókra és a vállalatok vízbiztonságára vonatkoztatva még nem vizsgálták ilyen eseményen az ESG hatását. Az ESG az Environmental (környezeti), Social (társadalmi) és Governance (irányítási) angol szavak rövidítése. Célja a vállalatok mindennapi tevékenységében rejlő nem pénzügyi kockázatok és lehetőségek nyomonkövetése. 

A magyar vízipar és gazdaságfejlesztés aktív nemzetközi szerepvállalásának köszönhetően több mint 100 üzleti partner érkezik majd a kiemelt jelentőségű nemzetközi tanácskozásra: szinte minden vállalat, amely tervezője, beruházója, kivitelezője, üzemeltetője vagy finanszírozója e víziparnak, képviseltetni fogja magát a nagyívű rendezvényen. A program során lehetőségük nyílik az ágazatot érintő tapasztalatcserére, továbbá a vízgazdálkodási kérdések megvitatására, valamint a vízügyi vagy vízipari fejlesztési törekvések áttekintésére a két országot érintően.

A magyar és szlovák nyelven tartandó konferencia napirendre tűzött témái között a tervezői, beruházói, kivitelezői és üzemeltetői tapasztalatcserét, a vízgazdálkodás helyzetértékelését, az ágazatot érintő fejlesztések kérdéseit, valamint a határon átnyúló projektlehetőségeket is felölelik majd az előadások.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában