Elismerés

2024.09.14. 13:16

Te kit jelölnél a Richter Magyar Kémiaoktatásért-díjára?

A 25 évvel ezelőtt alapított díjra idén is jelölhetőek az elkötelezett pedagógusok. A Richter- alapítvány Magyar Kémiaoktatásért-díjra szeptember 23-ig várják az ajánlásokat.

Kemma.hu

A Richter Gedeon Alapítvány idén is meghirdeti a Magyar Kémiaoktatásért-díjat, amelyre azok a pedagógusok pályázhatnak, akik elismerten a legtöbbet teszik a kémia iránti érdeklődés felkeltéséért, elkötelezett és sikeres cselekvői a tehetséggondozásnak.

A Richter Gedeon Nyrt. 1999-ben alapította a díjat általános, közép- és szakközépiskolai, valamint szakgimnáziumi tanárok részére, hogy támogassa és erősítse a kémia színvonalas iskolai oktatását. A díj elsősorban a magyarországi kémiatanárok elismerését célozza, de a határon túli iskolákban magyar nyelven tanító kémiatanárok is javasolhatók.

1,5 milliós díjat ad a Richter

A Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma ítéli oda a rangos elismerést, a személyenként 1,5 millió forintos díjat olyan kémiatanároknak, akiknek tanítványai sikeresen szerepeltek hazai és nemzetközi kémiai tanulmányi versenyeken, akiknek tevékenysége túlmutat saját iskolájukon, valamint akik jelenleg is aktív tanári tevékenységet folytatnak, mindezzel jelentős szerepet vállalva a jövő generációjának nevelésében.

Dr. Szakács Zoltán, a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért elnöke a pályázathoz hozzáfűzte:

— A jövő technológiai innovációinak, gazdasági sikereinek alapjait ma kell lefektetni a természettudományos műveltség és gondolkodásmód elsajátításával. Ezért illeti hála és nagyrabecsülés a kiváló kémiatanárokat, aki fáradhatatlanul munkálkodnak e színes tudományterület megtanításán, sőt: megszerettetésén. 

Egy adott tanárt egy vagy több személy külön-külön, vagy közös pályázatban is felterjeszthet a díjra. Határon túli tanár felterjesztése esetén kérik, hogy egy magyarországi ajánló is szerepeljen a pályázatban.

Jelölést az iskolák igazgatóin, tanári munkaközösségein, kollégákon kívül egykori és jelenlegi diákok, vagy szüleik is adhatnak a pályázati kiírás online felületén található űrlapon. Az adatkezelésről szóló bővebb tájékoztató az online pályázati portálon található. Az ünnepélyes díjátadóra 2024 őszén, később megjelölendő időpontban kerül sor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!