Bányásznap

2024.08.27. 13:58

Program program hátán az oroszlányi bányász- és villamos napokon

Közeleg az oroszlányi bányásznap és villamos napok. Csendes és harsány program, zenés és táncos szórakozási lehetőség, sport- és kulturális rendezvény egyaránt várja majd az érdeklődőket.

Kemma.hu

Az oroszlányi önkormányzat főszervezésében, a 74. Bányásznap és a 32. Villamos napok alkalmából, négynapos rendezvénysorozat és sok-sok változatos program várja az érdeklődőket.

Ezen a bányásznapon is program lesz a csilletoló verseny, A képen a tavalyi, X. csilletoló versenyről készült felvétel látható.
Ezen a bányásznapon is lesz csilletoló verseny, a kép a tavalyi, X. csilletoló versenyen készült
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Augusztus 29-én, csütörtökön 10.30-tól, a Szent Borbála tér 1-nél, az Oroszlányi Bányász Koncert Fúvós Fesztivál Zenekar térzenéje hallgatható. 11 órától központi ünnepségen lehet részt venni a KFMKK színháztermében. 13 órától egy meghívóval látogatható rendezvény következik a Szent Borbála téri vendéglátó sátorban, ahol az állófogadást megelőzően Lazók Zoltán, Oroszlány polgármestere mond pohárköszöntőt. 

Augusztus 30-án, pénteken 16.30-tól az Oroszlány Bányász Klub Alapítvány rendezésében, a Szabad-Tér Galéria megnyitja a Kárai Sándor fotóiból készült kiállítást, melynek címe: "A csille száll, a mécs lobog". Közreműködik az oroszlányi bányászzenekar. A program helyszíne a Bányász Klub Közösségi és Rendezvényház. 18 órától koszorúzás veszi kezdetét a Bányászok szobornál, az oroszlányi bányászzenekar zenei kíséretével. 19.30-kor kezdődik a Honeybeast koncert a Szent Borbála téri szabadtéri színpadon. 21 órától pedig fáklyás felvonulás lesz, amelyhez a zenét szintén az oroszlányi bányászzenekar szolgáltatja. 

Augusztus 31-én, szombaton 9 órától délig a XI. csilletoló versenyt lehet megtekinteni a Rákóczi Ferenc úton. A megnyitó közreműködője az oroszlányi bányászzenekar. 10 órakor nemzetközi cselgáncsverseny veszi kezdetét a kis kosárlabdacsarnokban, az Oroszlányi Judo Club szervezésében, 10.30-tól pedig focikupa a Fekete István Sportcentrumban, az OSZE rendezésében. 12 órakor kezdődik a XI. Csilletoló verseny eredményhirdetése. 13 órától az Oroszlányi Bányász Nyugdíjas Szakszervezet rendezvénye zajlik a vendéglátó sátorban. 10-től 18 óráig a XX. Aknaiak és Bányamentők találkozója lesz a Bányászati Múzeumban. 14 órai kezdettel megemlékezést és koszorúzást tartanak a Bányászhősök falánál. Ekkor lesz a Bányász Családi Nap a Szent Borbála téren, a Bányász Klub Közösségi és Rendezvényház szervezésében. 15 órától felvezető műsoron, 15.20-tól Bius Zumba órán, 16.30-tól Kalap Jakab koncerten, 17.30-tól Silhouette Táncshow-n. 18.15-től a Kadarka Társulat zenés műsorán, 20 órától pedig Republic nagy koncerten érezhetik jól magukat az érdeklődők.

Szeptember 1-jén, vasárnap 7 órától zenés ébresztő csendül fel a város több pontján. 9 órától a X. bányászételek főzőversenyét tartják meg az Oroszlányi Bányászati Múzeumban. Az eredményhirdetés 13 órakor lesz. 10-től 15 óráig „Kerékpározz egy E-bike bringáért” jeligével kerékpártúrán lehet részt venni az Oroszlányi Tekergők szervezésében. A sorsolás 17.45-től 18 óráig a KFMKK szabadtéri színpadán történik. A KFMKK szabadtéri színpadán 17 órától a Cirill Táncstúdió műsora, 18-tól 19 óráig Nagy Bogi Live koncertje, 20 órától pedig Rácz Gergő Band koncertje szórakoztatja a közönséget.
Augusztus 29-én és 30-án oroszlányi lakcímkártya bemutatásával az Oroszlányi Bányászati Múzeum ingyenesen látogatható.

Számos szervezője van a rendezvénysorozatnak

A 74. Bányásznap és a 32. Villamos napok alkalmából tartandó négynapos rendezvénysorozat az Energiaügyi Minisztérium, a Magyar Bányászati Szövetség, a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület és Oroszlány Város Önkormányzatának szervezésében zajlik. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában