Munkatervek

2024.09.11. 16:52

Kerítéssel teszik biztonságossá a játszótereket

Ezúttal is változatos témák szerepeltek Nyergesújfalun az önkormányzati képviselők legutóbbi ülésének napirendi pontjai között. Például egyhangú voksolással született döntés egy újabb kerítés kialakításáról.

Fenyvesi Károly

Forrás: Shutterstock

A város három évvel ezelőtt öt játszótérrel gazdagodott. Már a kivitelezés során, majd azt követően is érkeztek a városházára olyan lakossági vélemények, észrevételek, javaslatok, hogy be kellene keríteni Nyergesújfalun a létesítményeket. A megfogalmazott, valós indokok szerint a gyerekeket védeni kell a bonyolult járműforgalom miatt, másrészt meg kellene akadályozni, hogy kutyák önfeledten, vidáman ürítve virgonckodjanak a placcon.

A javaslatok alapján, első körben kerítést kapott a Liget utcai, illetve a Május 1. téri játszótér. Keddi ülésükön a képviselők egyhangú döntéssel arra voksoltak, hogy a Munkás utcánál három esztendeje létrehozott játszótér kapjon kerítést. A kör a régi focipálya körül kialakított védelmi vonalra fog nagyon hasonlítani, költsége 3,3 millió forint lesz.

Szakmailag úgymond érthető, kötelező körként futotta meg az önkormányzati képviselő-testület, illetékes véleményt alkotóként, a víziközművekkel kapcsolatos gördülő fejlesztési tervet. Ennek részeként például képbe került az Eternit városrészi szennyvíztelep kiváltása és Lábatlan-Bajót szennyvízrendszer átalakítása.

A képviselők jóváhagyták a Nyergesújfalu-Lábatlan közötti ivóvíz rendszer felújítására vonatkozó tervrész aktuális részét is. Ezek a döntések a gyakorlatban egyeztetési, kivitelezési lehetőségeket biztosítanak a szakmában jártas azon szakembereknek, akik a munkálatok folytatására már jól kidolgozott, megalapozott tervekkel rendelkeznek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában