Tárgyalás

2024.09.17. 18:49

Elképesztő, mit csinált a mentőápolóval a személyiségzavaros beteg

A Tatabányai Járásbíróságon szeptember 18-án, szerdán tárgyalják annak a személyiségzavarban szenvedő vádlottnak az ügyét, aki az őt kórházba szállító mentőápolót hangosan szidalmazta, fenyegette, majd meg is rúgta. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette a vád ellene.

Kemma.hu

A vádirat szerint a személyiségzavarban szenvedő vádlottat az Országos Mentőszolgálat az Oroszlányi Rendőrkapitányságról – ahova a vádlottat más ügyben előállították – a tatabányai kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállította. 2023. augusztus 20-án, többek között szeszes ital fogyasztása miatt fennálló ön- és közveszélyes állapota miatt.

A vádlott szállításában a mentőápoló sértett és a gépkocsivezető vett részt. A vádlott kórházba kísérését két rendőrjárőr biztosította. Mint arról korábban beszámoltunk, a kórházba szállítását a vádlott kifogásolta, amely miatt az ellátását, szállítását végző mentőápolót hangosan szidalmazta, fenyegette.

A kórházi ellátásra történő átadás során, miközben a sértett a rögzített helyzetben lévő vádlott lábát leengedte a szállításhoz használt hordágyról, a vádlott a sértett jobb alkarját szándékosan megrúgta. A vádlott cselekményét a kísérő rendőrjárőrök észlelték, ezért a vádlott kórházi ellátásra átadását átvették a sértettől.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában