Program

2024.08.14. 12:32

Őskori bulival ünneplik Samut Vértesszőlősön

Vasárnap ünneplik a Samu-napot Vértesszőlősön. A családi napon megelevenedik a park története, illetve sok interaktív program várja az érdeklődőket. A Samu-napot idén már 10. alkalommal rendezik meg.

Kemma.hu

Idén is fergeteges ősbulival ünneplik a Samu-napot Vértesszőlősön. A programot annak emlékére szervezik meg, hogy 1965-ben Sámuel névnapján találta meg múzeum régésze, Vértes László Európa egyik legrégibb, 350 ezer éves előember-csontmaradványát. 

Vasárnap ünneplik a Samu-napot Vértesszőlősön. A családi napon megelevenedik a park története, illetve sok interaktív program várja az érdeklődőket. A Samu-napot idén már 10. alkalommal rendezik meg.
Az idei Samu-napon is különleges interaktív programokkal, mini ásatással, és előadásokkal várják az érdeklődőket
Fotó: Beküldött

A népszerű családi napunkon ingyenes belépéssel és izgalmas programelemekkel várják a látogatókat. 

Mindenkit vár a Samu-nap

Kiállítóhely vezető régésze, Lengyel György szakmai vezetésein megelevenedik a régészeti lelőhely története és fény derül a kőpattintás titkaira, valamint a Nemzeti Múzeum gyűjteményének ősember-koponyáit is megismerhetik a látogatók.
A gyerekek pedig megismerkedhetnek a régészet fortélyaival, mini-ásatáson és fémdetektoros kincskeresésben vehetnek részt, GEO-játszóházunkban pedig akár paleobotanikussá is válhatnak.


– Bár a párizsi olimpia véget ért, mi idén megrendezzük az őskőkori ötpróbát, ahol többek között ősbölényre és egyéb állatokra is vadászhatnak a bátor vállalkozók. Az ötpróba egyes számain menetlevél segítségével mehetnek végig, s ha sikeresen teljesítettek minden feladatot, ínycsiklandó jutalomban részesülnek. Bogárháton mesés bemutatóján pedig megismerkedhetnek a rovarok varázslatos világával és időgépbe szállhatnak, hogy visszajuttassanak egy titokzatos dínótojást a múltba, majd pedig gipszbogarat, dínót és virágot festhetnek – árulták el a szervezők. A mozirajongók páratlan környezetben élvezhetik egész napos filmvetítéseinket, többek között megnézhetik az idén Oscar-díjra jelölt Gauder Áron Samu vacsorája című animációs filmjét. Köszönjük a megosztásokat! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában