Orbán Viktor a komáromi gáton: ez mindent kibír!

Kedden délután folytatódtak az árvíz elleni védekezés munkálatai, több százan töltötték a homokzsákokat Neszmélyen, hogy megvédjék a települést az árvíztől. A neszmélyi és komáromi védekezést Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is ellenőrizte.

Kemma.hu

Mint arról mi is beszámoltunk, kedden, a délutáni órákban a neszmélyi és komáromi védekezést Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is ellenőrizte. A munkába a Magyar Honvédség is besegít: a tatai dandár 50 katonája tölti és pakolja napok óta a homokzsákokat.

A miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán is bejelentkezett, ahol elmondta: a 2013-as nagy dunai árvíz idején Komárom volt a legveszélyeztetettebb szakasz.

Nagyon sokan dolgoztunk itt akkor, rezgett a nadrág szára, éppenhogy sikerült megtartani a védműveket. Azóta felépítettünk ide egy új gátszakaszt, látható, hogy ez mindent kibír.

Hozzátette, hogy a megépített gát jóval 9 méter fölött is kibírja a vizet, így több százezer, de lehet, hogy egymilliónyi homokzsákot is megspórolódik ezen szakasznak köszönhetően.

– Amikor '13-ban védekeztünk itt, akkor 1 millió 300 ezer homokzsákot használtunk föl. Most nem kellenek se homokzsákok, és az önkéntesek is mehetnek azokra a szakaszokra, amelyeket nehezebb bevédeni. Szép munkát végeztek a vízügyesek, köszönet érte – zárta szavait Orbán Viktor. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában