Programajánló

2024.08.15. 19:50

A hétvégén sem hagyunk unatkozni! – íme a 8 legjobb, nem augusztus 20-i program

Tudod már, mit csinálsz a négynapos hétvége első két napján? Mi igen! Mutatjuk hozzá a legjobb programokat szerte Komárom-Esztergomban.

Kemma.hu

Napfelkeltét csodálhatunk a Pilis-tetőről

A nyár utolsó napfelkelte túrájára hívják az érdeklődőket augusztus 17-én, szombaton hajnalban. A találkozó 4 órakor lesz, de érdemes előbb érkezni, mert az esemény jellege miatt nincs lehetőség a késésére: a nap nem vár!

Kel a nap, hát kelünk vele mi is

– írják a szervezők, hozzátéve, hogy a nyári napkelte sorozat utolsó állomása a legkülönlegesebb terep lesz, és az egyik legcsodálatosabb látványt és panorámát nyújtja majd a Pilisben, a hegység legmagasabb pontjáról: a Boldog Özséb-kilátó tetejéről. Lehet vinni reggelit, kávét is. A csapat a kiindulási pontra lekésőbb 8 órára visszaérkezik. A körtúratáv körülbelül 12 kilométer lesz, amiben 370 méter szintemelkedést kell leküzdeni. A túra, túravezetés díjmentes, de a Túra Veled - Irány a természet lelkes csapatát szabad támogatni, hogy további programokat szervezhessenek. Jelentkezni e-mailben lehet, és a legfontosabb: a túrán kötelező a fejlámpa használata!

Jobbnál jobb borokat ízlelhetünk Oroszlányban

Augusztus 16. és augusztus 20. között várja a szórakozni, kikapcsolódni vágyókat a VI. Oroszlányi Borfesztivál a Szent Borbála téren.

Élvezzétek a kiváló borokat, ínycsiklandó ételeket és szuper programokat, koncerteket!

–invitálnak a szervezők. A fesztiválon lesz borkóstoló a környék legjobb pincészeteiből, hozzá pedig koncertek a legkülönlegesebb előadókkal.

Pénteken lesz zenés-táncos felvonulás több száz táncossal, meglepetésprodukció a téren, Oroszlány '70 Táncdalfesztivál, Vintage Dolls Akusztik és ZOORD koncert. Szombaton az V. Jótékonysági sütinapot is megrendezik, de lesz zumba, habparty, és jönnek a sztrávendégek: 19.30-tól a Happy Gang, 20.30-tól az UFO, 21.30-tól pedig Betty Love. Nem maradhat el a tombola, a virsli, a sör, rengeteg sütemény, az óriás légvár, arcfestés, az elektromos kisautó, a vattacukor és a lovaglás sem.

Vasárnap délután Fúvószenekari találkozót rendeznek a Dorogi Bányász Zenekar, a Várpalotai Bányász Fúvószenekar, a Pusztavám Község Német Nemzetiségi Fúvószenekar és az Oroszlányi Koncert Fesztivál Fúvószenekar közreműködésével, este 9-től pedig a Jambalaya zenekar koncertezik. A részletes programban itt lehet böngészni.

Fergeteges őskőkori buli vár a Samunapon

Tizedszer lesz Samu-nap Vértesszőlősön! Augusztus 18-án, vasárnap ezen a családi napon ingyenes belépéssel és izgalmas programelemekkel várja a látogatókat a MNM Vértesszőlősi Régészeti Bemutatóhelye. A kiállítóhely vezető régésze, Lengyel György 11 órakor, 13 órakor és 15 órakor induló szakmai vezetésein megelevenedik a régészeti lelőhely története és fény derül a kőpattintás titkaira, valamint a Nemzeti Múzeum gyűjteményének ősember-koponyáit is megismerhetik a látogatók. A gyerekek megismerkedhetnek a régészet fortélyaival, mini-ásatáson és fémdetektoros kincskeresésben vehetnek részt, a GEO-játszóházban pedig akár paleobotanikussá is válhatnak.

Bár a párizsi olimpia véget ért, A Samu-napon megrendezik az őskőkori ötpróbát, ahol többek között ősbölényre és egyéb állatokra is vadászhatnak a bátor vállalkozók. Az ötpróba egyes számain menetlevél segítségével mehetnek végig. Ha sikeresen teljesítettek minden feladatot, ínycsiklandó jutalomban részesülnek.

A látogatók a Bogárháton mesés bemutatóján megismerkedhetnek a rovarok varázslatos világával, és időgépbe is szállhatnak, hogy visszajuttassanak egy titokzatos dínótojást a múltba, majd pedig gipszbogarat, dínót és virágot festhetnek. A mozirajongók páratlan környezetben élvezhetik egész napos filmvetítéseinket, többek között megnézhetik az idén Oscar-díjra jelölt Gauder Áron Samu vacsorája című animációs filmjét.

Vízi élményeket gyűjthetünk SUP-pal

Kihagyhatatlan lehetőség várja az érdeklődőket a tatai SUP nyílt napon augusztus 18-án, vasárnap 9 órától késő délutánig. A festői szépségű Öreg-tavon egy rövid, de élményekkel teli SUP túrára hívnak a szervezők, akik a résztvevőknek ajándékcsomaggal is kedveskednek. A nyílt napon lesz kezdő és haladó oktatás végzett edző segítségével, a gyakorlott SUP-osok pedig körbejárhatják a Tatai tavat egy könnyed 5 kilométeres túra keretében. Az eseményen lehetőség lesz MegaSUP kipróbálására is.

Ürmösbort kóstolhatunk Majkon

Augusztus 17-én, szombaton 14 és 16 órától a kolostor pincéjében szerzetesi recept szerint készített ürmösbor kóstolóra várják az érdeklődőket Majkra. Az ürmös a téli esték egyik kedvelt itala volt, a korabeli források szerint leginkább az asszonyok számára. Sokáig csak házi fogyasztásra készült, nem nagyüzem körülmények között és kereskedelmi forgalomba sem került. A gyógynövényekkel gazdagított édes bor számos betegségre gyógyírt jelentett, sokan gyomorbántalmaikat csillapították egy-egy pohárka ürmössel. Fő alkotórésze a fehér üröm, amelynek a népi gyógyászatban étvágygerjesztő, emésztést- és epeműködést serkentő tulajdonságokat tulajdonítottak. De csak kis mennyiségben fogyasztandó, mert nagy dózisban toxikus. A programnak részvételi díja van.

Falunap lesz Csémen

Augusztus 17-én, szombaton tetőfokára hághat a hangulat Csémen, a település falunapján. Remek programok, koncertek sora és gyereknapnak is beillő szórakozási lehetőségek várják a kicsiket és nagyokat, családokat.

Sárisáp már vasárnap ünnepel

Augusztus 18-án, vasárnap már ünnepi programok sora kínálja magát az érdeklődőknek. 11 órakor áldják meg az új kegyerek az ünnepi szentmisén, délután pedig kirakodóvásár, kültéri molinókiállítás vár mindenkit a közösségi tér kertjében. A Zenés, lovaskocsis, népviseletes felvonulás a község területén 15.30-kor indul, 17 órától pedig kiállítások sora nyílik meg. 17.30-tól térzene a Sárisápi Bányász Fúvószenekarral, 18 órától elismeréseket, kitüntetéseket adnak át. Este 8-tól hajnali 3-ig pedig jön az utcabál, benne 21.30-tól vízishow-val és tűzijátékkal.

Naszályon is korán kezdik

Augusztus 18-án vasárnap 14 órától lecsófőző verseny és családi délután lesz Naszályon a Búcsú téren, a Pihenőparkban. Lesz tutajos ugrálóvár, Shinkendo-Szamuráj kardvívás bemutató, habparty gyerekeknek 18 órától este 10-ig  Retro buli Dj Felberrel

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában