A zene az üzemanyag

2024.09.11. 15:57

17 éve töretlenül szórakoztat a Pótkerék együttes

1997-ben előszőr Kerékteleki Dalkör néven alakult a találó nevű zenekara. Jelenleg nyolcan járják a közösségi rendezvényeket. Pótkerék nélkül nincsen szórakozás a Bakonyalján.

Varga Réka Antónia

A kezdetben Kerékteleki Dalkör nevet viselő társulatot a közös érdeklődés hozta össze. A zeneszerető társaság akkor nem is gondolta, hogy közösségének kedvelt előadó együttesévé válhat. A Pótkerék néven tizenhét éve működő társaság fennállása alatt számtalan formációban zenélt már a csapat. 

A Pótkerék együttes mindig mosolyt csal a hallgatóság arcára
A Pótkerék együttes mindig mosolyt csal a hallgatóság arcára
Fotó: beküldött / Forrás: Pótkerék együttes/Facebook

 

Kifogyhatatlan repertoár

Az összetételt nem befolyásolta se a nem, se a kor. A jelenlegi felállás 2021-ben alakult, amikor az együttes legfiatalabb taja egy nyolcadik osztályos tanuló volt. A csapatban öt férfi és három hölgy zenél vagy énekel. Gitár, dob és basszusgitár kíséri az énekhangot. A kezdetben saját szórakoztatásra alakult formáció, tehetsége és érdekes neve miatt hamar ismertségre tett szert és egyre több felkérést kapott különböző közösségi rendezvényekre. Repertoárjuk rendkívül változatos, az óvodás daloktól kezdve a régi slágereken, mulatós dalokon, operetteken át egészen az adventi énekekig terjed. Fellépéseik során óvodákban, templomokban, falunapokon, szociális otthonokban, jótékonysági eseményeken és idősek napi rendezvényeken szórakoztatták már a közönséget.

Bakonyszombathelyen járt a Pótkerék

Legutóbbi fellépésük is fergeteges sikert aratott. Az együttes énekese, gitárosa Sántik István mesélt az élményről. Ezúttal útjuk a Bakonyszombathelyi Művelődési Házba vezetett, ahol a helyi nyugdíjasklub évfordulójának ünneplésében segédkezett az együttes. A gitáros elmondása szerint az esemény vidám hangulatban, jól telt. A közönség velük együtt énekelt és táncolt. A Pótkerék Együttes ismételten csak azt bizonyította, hogy milyen átütő hangulattal képes életre kelteni a közönséget. Az együttes általában nyolc főből áll: Novák Viola, Sinigláné G. Piroska, Lipovicz Istvánné Valika, Dudinszky Tamás, Takács János, Sántik István, Retzer András, és Nagy Dániel. Bár amatőr zenészek, elhivatottságuk és szenvedélyük minden fellépésükön érződik, és felejthetetlen élményt nyújtanak a közönségüknek. A zenekar a szerény kezdettől mára a térség egyik legkedveltebb zenekarává vált. Legyen szó gyermekekről, idősekről vagy falunapok látogatóiról, a Pótkerék Együttes változatos zenei kínálata és lelkesedése minden korosztályt megérint. És ez így is marad, hiszen a formáció tervei között korántsem szerepel a feloszlás, amíg idejük és energiájuk engedi szeretnének zenélni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában