Jegyzet - 2024.09.03.

2024.09.03. 21:00

Jó étvágyat!

A tanévnyitó ünnepség lázának enyhülése, a tegnapi első tanítási nap forgataga után is sok dolog érdekli még főleg a szülőket.

Fenyvesi Károly

Főleg a zsebbe vágó információk népszerűek. Például az a szösszenet, hogy a család szeme fényét váratlanul mégis felvették az oktatási intézmény kollégiumába, átadnák a lefoglalt albérletet. Nem tűnik rossz bulinak, a kétágyas szoba, közel a főiskolához, rezsivel együtt megúszható havi hatvanezerből. Persze jöhetnek a kérdések, milyen suliról van szó. Nagyobb ívű téma, amelyről a szülők a közösségi oldalakon ritkán értekeznek közel-távol, hivatalosan mennyiből tud kajálni a gyerekük. A világhálón aktuálisan böngészve éhgyomorra is tudunk adatokat kapni. Az általános iskolában ingyenesen étkezhet az a diák, aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, vagy nevelésbe vették, vagy fogyatékkal élők intézményébe jár. Aki már nem általános iskolás, de nappali, iskolarendszerű képzésben tanul, akkor jogosult az ingyenes étkezésre, ha nevelésbe vették vagy utógondozói ellátásban részesül. A menza árának felét kell fizetnie a szülőknek diákjuk után általános és középiskolában, valamint bármilyen nappali rendszerű iskolai oktatásban, ha a családban három vagy több gyermeket nevelnek, ha a tanuló tartósan beteg vagy fogyatékkal él, és nem jár neki az ingyenes étkeztetés. Zsebbe vágó témák ezek sok családban. De a közbeszéd most a mobiltelefonokról szól. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában