Fűtés

2024.09.15. 16:03

Drasztikus lehűlés: újabb városban indul a fűtésszezon!

A drasztikusan érkező hideg miatt a vártnál sokkal előbb indul a fűtésszezon. Szeptember 16-án, azaz hétfőn Tatabányán is elindul a fűtés.

Kemma.hu

Idáig szeptemberben 10 Celsius fok alatti átlaghőmérséklet Tatabányán nem volt, viszont pénteken és szombaton az átlaghőmérséklet 12 Celsius fok alatt volt. Várhatóan az átlaghőmérséklet vasárnap is alatta marad a 12 Celsius fok alatti értéknek. Ezért a T-Szol - a hőtermelővel egyeztetve - szeptember 16-án, hétfőn elindítja a fűtésszolgáltatást a városban – adta hírül a társaság

Lesz, aki nem igényli a fűtést

Amennyiben egy társasház most még nem igényli a fűtésszolgáltatás megindítását, akkor a közös képviseletén keresztül benyújtott egyedi kérelem alapján kérheti a fűtés indításának elhalasztását. Ehhez az egy fűtési rendszerhez tartozó fogyasztók többségi döntése szükséges.

Azoknál a társasházaknál ahol - például radiátorcsere miatt - korábban kérték az épület/épületrész leürítését és a készre jelentés még nem történt meg, ott a fűtést sajnos még nem indul.

A későbbiekben, amennyiben az időjárás kedvezően változik, a távhőellátó rendszer szabályozástechnikája követi a külső hőmérséklet változásait, így kedvezőbb napközbeni hőmérséklet esetén a fűtési berendezések automatikusan leállnak, majd szükség szerint este újra indulnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában