Női vízilabda

2024.09.15. 18:19

Becsülettel készült és készül az új szezonra a Tatabánya

Ami a pólósokat illeti, nyakunkon az új idény. A Tatabánya női vízilabda-csapata szeptember 21-én a Magyar Kupában, majd október elején az OB I.-es bajnokság nyitányán ugrik először medencébe tétmérkőzésen.

Petrik József

A Tatabánya Womens Water Polo élvonalbeli együttese a nyolcadik helyen zárta a tavalyi pontvadászatot. A Zantleitner Krisztina vezetőedző irányította fiatal társaságtól ez kifejezett szép eredmény.

Zantleitner Krisztina csapata már javában készül a szezonrajtra
A Tatabánya csapata Zantleitner Krisztina irányításával már javában készül a szezonrajtra
Forrás: Bogliasco 1951

Zantleitner Krisztina nyilatkozott a Tatabánya idei keretéről 

A szakvezetővel most egyebek arról beszélgettünk, hogyan készülnek az új szezonra, mi várható a tatabányai lányoktól az idén.

– Közismert, hogy a sportmedence felújítása miatt nem működött az uszoda, így a strandon tudtunk csak úszóedzéseket végezni – jegyezte meg Krisztina.

– Ez nem segítette az alapozásunkat, mert a riválisoknak több idejük jutott csapatformálásra.

Tatabányán évről évre visszatérő téma, hogy sokan - többnyire tanulmányaik folytatása miatt - eligazolnak más klubokhoz. Idén Németh Vera távozott Szegedre, ám Kovács Dorottya kapus és Kurucz Kata szereplése is kérdéses.

–  Viszont visszatért hozzánk Bicskei Réka, valamint három fiatal pólóst úgynevezett kettős igazolással sikerült megszereznünk. Hozzájuk csatlakoznak az abszolút saját nevelésű sportolóink. Az biztos, hogy akik eddig esetleg kevesebbet mérkőztek, azok most több játéklehetőséghez juthatnak. De ezt a helyzetet már megszoktuk, mondhatnám, évek óta így élünk…

A tatabányai szakvezető elmondta még azt is, hogy három-négy kétkapus edzést már tartottak, de a szeptember 21-i Magyar Kupa csoportmérkőzések a Szentes és a III. Kerületi TVE ellen szintén jól szolgálják majd a Tatabánya formába lendülését.

–  A pontvadászat október 9-én kezdődik – emelte ki a vezetőedző.

– Eddig sokat úsztunk, hogy a regenerálódás gyorsabban menjen, illetve az új játékosok beépítésén fáradozunk. Aztán kezdődhet a 2024-2025-ös női első osztályú bajnokság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában