Jótékonyság

2024.09.15. 18:13

Több mint 700 ezer forint gyűlt össze a Tappancsnak + fotó, videó

Hatalmas bulival ünnepelte 20. születésnapját a tatabányai állatmenhely. A Tappancs Állatotthon számára rendezett jótékonysági eseményre közel 250-en látogattak ki.

Kemma.hu

A Tappancs Állatotthon 20. születésnapján Mancs Őrjárat Show is várta a gyerekeket

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Mario

Sok kisgyerek és korábbi mentett kutya érkezett a Tappancs Állatotthon 20. születésnapjára, amit egy hatalmas jótékonysági bulival ünnepeltek meg. Katona Vivien, a menhely egyik önkéntesének ötlete alapján hirdették meg az eseményt, Vivien pedig magára vállalta a szervezést is. Segítségével több sztárfellépő is érkezett az eseményre. 

Hatalmas bulival ünnepelte 20. születésnapját a tatabányai állatmenhely. A Tappancs Állatorrhon számára rendezett jótékonysági eseményre közel 250-en látogattak ki.
A Tappancs Állatotthon 20. születésnapján Mancs őrjárat show is várta a gyerekeket 
Fotó: Zetovics Mario / Forrás: 24 Óra

A Tappancs Állatotthon 20 éve működik Tatabányán, korábban Zsigáné Marosi Éva vezetésével. Az egykori sertéstelep az elmúlt években teljesen átalakult. A húsz év alatt több száz kutya kapott új reményt itt a boldog életre. Ezt a húsz évet ünnepelte most az alapítvány, ezzel is a kutyák boldogságát szem előtt tartva. 

Segítség a Tappancsnak

– Az állatotthon minden évben szervez egy kisebb rendezvényt, azonban úgy gondoltam, hogy idén, a jubileumi születésnap alkalmából egy nagyobb, jótékonysági rendezvényt is lehetne. Mivel rendezvényszervezőként dolgozom, a kapcsolataim segítségével sikerült olyan sztárfellépőket az ügy mellé állítanom, akik szintén szívügyeknek tekintik az állatvédelmet – magyarázta Vivien.

A rossz időjárás miatt a rendezvényt fedett helyszínen, a Síkvölgyi Lovardában tartották meg. Szerencsére a kiadós eső sok családot nem tántorított el, hogy együtt bulizzon. A kicsiket és nagyokat is számos, érdekes ingyenes program várta: az arcfestés, a csillámtetoválás, az ugrálóvár mellett Mancs őrjárat show is volt, de többek között Dannye Blue és Herczog Ricsi is a színpadra lépett.

Az eseményre sok olyan kutyus is kilátogatott, akiket a Tappancs Állatotthonból fogadtak örökbe. Az egyik gazdi a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy kedvence a menhelyen született és négyéves koráig ott is élt, ezután találtak egymásra. A németjuhász keverék a bizonyíték arra, hogy egy sokáig menhelyen élő kutya is élhet később boldog családban. 

– Ma már senki sem mondja meg, hogy korábban menhelyes kutya volt. Minden állattal és kisgyerekkel is nagyon kedves és barátságos. Nagyon boldogok vagyunk, hogy az életünk része lett – árulta el a gazdi. 

A jubileumi születésnapra végül mintegy 250-en látogattak ki. Vivien a rendezvény végén elárulta, hogy összesen 744 ezer forint jött össze a becsületkasszás belépőkből. Mivel a teljes esemény jótékonysági alapon jött létre, a teljes bevételt az állatotthon kapta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában