Őszirózsa

2024.09.15. 18:19

Évfordulót ünnepeltek a monostori nyugdíjasok

Fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepelte az Őszirózsa Nyugdíjas Klub. A jubileumot a monostori Dózsa György Művelődési Házban ünnepelték meg.

Kemma.hu

Dikácz Lászlóné, a klub vezetője elmondta, a monostori asszonyok 1999-től vesznek részt közös összejöveteleken a kultúrházban, akkor Barassóné Vígh Anna és Krocsány Józsefné vezetésével, így kezdődött el a klubélet. Eleinte a szociális konyhában gyűltek össze, majd a létszámbővülésnek köszönhetően már a nagyteremben találkoztak. Eleinte saját költségen működtek, majd Zatykó János egykori polgármester ideje alatt, a Nokia betelepülésekor működési támogatást is kaptak, így tartalmasabb kirándulásokat, programokat tudtak szervezni, előadókat hívni.

Molnár Attila, Dikácz Lászlóné és Czita János a monostori nyugdíjas klub ünnepségén
Molnár Attila, Dikácz Lászlóné és Czita János a monostori nyugdíjas klub ünnepségén
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: Facebook

Dikácz Lászlóné már 2004 óta, tehát húsz éve vezeti a klubot, amelyet jelenleg hatvanhárman alkotják. A tagok részt vesznek a közösségi életben, önkénteskednek minden csütörtökön az élelmiszerbank által meghirdetett élelmiszerosztáson, valamint a kulturális egyesület rendezvényein. Emellett többen közülük tagjai a kulturális egyesületnek, szenior örömtáncolnak is, illetve csatlakoznak a városi rendezvényekhez is.

Dikácz Lászlóné arról is beszélt, sokat köszönhetnek Molnár Attila polgármesternek és a testületnek is. A működési támogatásból, amelyet kapnak meg tudják rendezni a nőnapi, anyák napi, augusztus 20-i és a Mikulás rendezvényeket is. Köszönetet mondtak Schmelczné Bajmóczi Ildikónak, a Kemence Egyesület vezetőjének, aki minden februárban finom ebéddel vendégeli meg az önkénteseket, így őket is. Hálásak emellett Vizeli Csabának, a Monostori Erőd Kft. ügyvezetőjének, Zsédenyiné Horváth Krisztinának, a szőnyi művelődési ház szakmai vezetőjének és Hajnal Dórának, a Komáromi Kulturális Kft. ügyvezetőjének, akiknek jóvoltából különféle előadásokon vehetnek részt a klub tagjai.

Dikácz Lászlóné arra is kitért, nagy megtiszteltetés volt számára, amikor 2023-ban polgármesteri díjat kapott, idén pedig az Őszirózsa Nyugdíjas Klub érdemelt ki Pro Urbe díjat, amelyet a Komáromi Napok ünnepi testületi ülésén vehettek át. Az eseményen az alapító tagokat is köszöntötték, köztük a 96 éves Szalai Annát és a 85 éves Simon Gyuláné Erzsikét. A résztvevőket zenés táncos produkciók is szórakoztatták.

Ajándék a monostori időseknek

Az eseményen Molnár Attila polgármester és Czita János alpolgármester is köszöntötte a nyugdíjas klub tagjait. Czita János úgy fogalmazott, a klub a tevékenységével példát mutat a helyi fiataloknak. Hozzátette, az itt jelenlévők mind aktív részesei a város közösségének. Molnár Attila nem érkezett üres kézzel az ünnepségre: a klub éves támogatása mellett bejelentette, további 25-ször 25 ezer, tehát 625 ezer forinttal támogatják a monostori Őszirózsát. Dikácz Lászlónénak díszoklevelet is és a csokor virágot is átadott a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában