Verseny

2024.09.15. 16:05

Ászári fiatal képviseli hazánkat a Szakmák Olimpiája versenyén

A WorldSkilss nemzetközi versenyen egy ászári fiatal képviseli hazánkat. Németh Péter a Szakmák Olimpiája versenyen ácsként képviseli országunkat.

Kemma.hu

A Szakmák Olimpiája alatt az építőipartól, a vendéglátáson át az informatikában is megmérettethetik magukat a szakemberek. A 22 éves ászári fiatalnak nem idegen a versenyzés világa. Az év elején az Ácsok Európa Bajnokságán második helyen végzett. 

A Szakmák Olimpiája jelenleg is zajlik. Ács kategóriában az ászéri fiatal teetség Németh Péter képviseli hazánkat.
A Szakmák Olimpiája jelenleg is zajlik. Ács kategóriában az ászéri fiatal tehetség Németh Péter képviseli hazánkat.
Forrás: worldskillshungary.hu

Fontos a hivatás

Péter a verseny után akkor elmondta nekünk, fiatalkorától tudta, hogy ács szeretne lenni, hiszen családja generációk óta foglalkozik a mesterséggel. 1965-ben nagyapja kezdte a sort, majd édesapja és nagybátyja is folytatta a hagyományt. Ez a fiú esetében sem volt másképpen. Felmenőinek köszönhetően nem csak szakmaként, hanem hivatásként tekint az ács mesterségre. Németh Péter idén lesz 22 éves. 2020-ban végzett ácsként a Győri SZC Gábor László Építő-és Faipari Szakképző Iskolában. Tavaly október végén kiderült, hogy idén szeptemberben a WorldSkills '24-en ács versenyszámban hazánkat az ászári fiatal tehetség képviseli majd.

Szakmák Olimpiája sok felkészülést igényelt

Péter hivatalos felkészítője egykori tanára okleveles faipari mérnök, mérnöktanár, ácsmester  Forró Máté, aki a Worldskills Hungary Ács szakértője. A győri egyetem első évében találkozott Péterrel. A tehetséges fiatal Máté kezei alatt válhatott szakemberré, majd pedig sikeres versenyző. Hazánkban a Worldskills Hungary segíti, támogatja és koordinálja azokat a szakmákat amelyek részt vesznek európai és világversenyeken.  A Szakmák Olimpiájának a sportolimpiákhoz hasonlóan Franciaország ad otthont. A mesterek Lyonba érkeznek a versenyre, ahol szeptember 10-15 között különféle precíziós feladatokon át mérik össze tehetségüket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában