Árvíz

20 órája

Videó: súlyokkal nyomják le a vasúti síneket a komáromi vasútvonalon

Esztergom és Komárom között pótlóbuszok szállítják az utasokat, nem jár a vonat. A 4-es vasútvonal ugyanis árterületen halad át, ezért súlyokkal óvják.

Kemma.hu

A MÁV tájékoztatott a 4-es számú, Esztergom-Komárom közti vasútvonal árvízi helyzetével kapcsolatban. Mint Németh Réka pályaműködtetési és beruházási igazgató a videós posztba részletezte: a lezárt vasútvonal egyben vasúti védmű is, ezt 4 kilométer hosszan szükséges volt megerősíteni.

A Nyergesújfalu és Lábatlan közötti másfél kilométeres szakaszt lefóliáztak és körülbelül 1600 homokzsákkal erősítették meg. Ezen túl szükség esetén 4000 megtöltött homokzsák is rendelkezésre áll.

Súlyozták a síneket

A vonalon lévő három hidat kővel megrakott kocsikkal súlyozták le, hogy az érkező víz nyomása ne mozdítsa ki a helyükről. Egyébként nem ritka, hogy súlyokkal védenek meg bizonyos műépítményeket: a 2013-as árvíz során a Budapesten például a HÉV-alagutat súlyozták le trolibuszokkal és úthengerekkel, hogy a födémet ne nyomja fel a víz.

Néhány helyen, ahol töltés halad át a vonalon, ott a vasúti síneken pótolták ki a töltést. Így történt például Tátnál is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában