Kerékpárosok, figyelem!

21 órája

Víz alá került kerékpárutak: mutatjuk, hol lehet még közlekedni

Az árvízi helyzet a közlekedésre is hatással van. Több autóutat is lezártak már. A kerékpárutakat sem kíméli a helyzet. Mutatjuk, hol lehet még közlekedni.

Kemma.hu

Szombat óta folyamatosan dolgoznak az önkéntesek és a hivatalos szervek az árvízi előkészületeken. A Duna vízszintjének emelkedésével az alacsonyan fekvő sík területeket hamar ellepte a víz. Sajnos a kiépített kerékpárutakat sem kíméli a helyzet. Mutatjuk, hol lehet még közlekedni.

A kerékpárutak is veszélyben vannak. Dunaalámsi szakasz már víz alá került
A kerékpárutak is veszélyben vannak. Dunaalmási szakasz már víz alá került 
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

A települések közötti kiépített kerékpárutak sokszor a természeten keresztül vezetnek. Mint például Tatabánya, Környe és Oroszlány között. A Duna mentén fekvő településeknél többször a folyó mellett elhaladva utazhatunk. Az árvízi helyzetben ez nem szerencsés, mivel több kerékpár út is a víz alá került. Mutatjuk, hol lehet még közlekedni.

Víz alá kerültek a kerékpárutak

Komáromtól Almásfüzitő irányába bátran elindulhatunk. Dunaalmáson és Neszmélyen a kiépített kerékpárút azonban már nem járható, nagyobbik része víz alá került. Lábatlantól Nyergesújfalun át Tátig nyugodtan nyeregbe pattanhatunk, nem akadályoz minket az közlekedésben az árvíz. A helyzet Esztergomba érkezve nehezedik. Esztergomban ugyanis a kerékpárút a Kis Duna sétány mentén halad. Jelenleg a folyó az Erzsébet parknál kilépett medréből, így a bicikliseknek fenntartott szakasz víz alá került. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában