Bekapcsolják

2024.09.13. 16:26

Hirtelen lehűlés: ebben a városban már indul is a fűtésszezon

Senki nem gondolta, hogy ilyen korán, de a kedvezőtlen időjárás miatt bekapcsolják a fűtést a vármegye egyik városában. A fűtésszezon már a hétvégén elkezdődik.

Kemma.hu

Szó szerint ránk rúgta az ősz az ajtót. Az 1 héttel ezelőtti 30-35 fok már csak szép emlékként él a fejünkben. Olyan drasztikusan lehűlt a levegő így szeptember első felében, hogy Oroszlányban már el is indítják a fűtésszolgáltatást. Az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. közleményében adott erről tájékoztatást, melyből a fűtésszezon indulásának pontos dátum is kiderül.

A hirtelen lehűlés miatt elindul a fűtésszezon Oroszlányban
A hirtelen lehűlés miatt elindul a fűtésszezon Oroszlányban
Forrás: Shutterstock

Nem várnak tovább a fűtésszezon megkezdésével

A fűtésszezon szeptember 15-én indul a városban. A szolgáltató fontos kérést is intézett a fogyasztókhoz. Mint jelezték, a távfűtés zavartalan indítása érdekében a radiátorszelepeket a fűtés elindításkor teljesen nyitott (5-ös) állásban kell hagyni. Hozzáteszik, hogy a égbuborékok miatt, a radiátorszelepeket a fűtés indítása után is 1-2 napig javasolt nyitott állapotban tartani, és csak ezt követően olyan fokozatba állítani, ami kellemes hőmérsékletet biztosít.

Nem mindenhol lesz azonban elérhető a fűtésszolgáltatás. Akadnak olyan épületek, amelyekben jelenleg lakásfelújítás, radiátorcsere zajlik. Ezeken a helyeken még nem lehet vízzel feltölteni a fűtési rendszert. Itt a lakók türelmét és megértését kérik.

Kiemelték azt is, hogy azokon a helyeken, ahol a a szolgáltatás indítását követően még nem igénylik a fűtést, a lakóközösség közös képviselője által aláírt nyilatkozat alapján kérhetik annak leállítását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában