Árvíz 2024

22 órája

Látványos légi felvételeken a Duna áradása

Látványos, ugyanakkor szívszorító felvételeket osztott meg a Komárom-Esztergom vármegyei rendőrkapitányság hivatalos Facebook-oldalán. A képsorok jól mutatják, hogy mekkora veszélynek vannak kitéve mindazok, akik a Duna mentén élnek.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a megfeszített munka eredményeként a védekezőknek nagyjából két és fél nap előnyük van az emelkedő ár támadásával szemben. Nincs részleges evakuálás sem. Süttőnél, Nyergesújfalunál és Lábatlannál is fokozott ütemben haladnak a védekezéssel. Háromnapos előnyük van az árral szemben.

Neszmély, Dunaalmás, Komárom és Esztergom is felkészült az árvíz érkezésére, de a legtöbb település kétség kívül versenyt futott az idővel. Megyénk számos területén az elmúlt napokban megfeszített munka zajlott, hogy a lakókat, s házaikat megmentsék az érkező árvízzel szemben. A helyszíneket Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is ellenőrizte

Az árvíz a közlekedést sem kímélte 

A MÁV és a Volánbusz hálózatán az árvízi helyzet ellenére továbbra is biztosított a vasúti közlekedés. Egyetlen kivétel, ahol már korlátozást kellett bevezetni, az az Esztergom–Komárom vonal. A szakaszon buszok szállítják az utasokat az áradás levonulásáig és az esetleges helyreállításig.

Az árvíz megérkezett a térségünkbe, de még nem lélegezhetünk fel

A Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg azokat a képsorokat, amelyek madártávlatból mutatják be a környező települések jelenlegi helyzetét. A szívszaggató képsorokon jól látszik, hogy olyan területek is víz alá kerültek, ahol korábban gyermekek játszottak, autók közlekedtek vagy éppen idősek kertészkedtek. Az árvíz tehát megérkezett, a helyzet pedig továbbra is kritikus, így minden segítő kézre szükség van a továbbiakban is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában