Erdei úton közelíthető csak meg a Máltai Szeretetszolgálat pilismaróti idősek otthona +videó

Erdei úton lehet csak eljutni a Máltai Szeretetszolgálat pilismaróti idősek otthonához, amely a dunai árvíz miatt közúton megközelíthetetlenné vált. Az intézményben tartózkodó száz lakó biztonságban van, ellátásuk megoldott - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Kemma.hu

Közleményük szerint a létesítményt a Pilisi Parkerdő által az áradás idejére megnyitott erdei úton lehet megközelíteni, szerda délutántól így jutnak be a műszakba érkező dolgozók. A szeretetszolgálat közölte: az áradás alatt az erdei úton közlekedő kisbusz köti össze az intézményt a külvilággal, a jármű Esztergomból indulva hozza be az otthonba érkező munkatársakat. 

Árvíz,
Árvíz: rengetegen dolgoznak a gátakon Pilismaróton
Fotó: F.M. / Forrás:  24 Óra

A közleményben kitértek arra is, hogy szerda este óta a Margit-szigeten is segíti a védekezést a Máltai Szeretetszolgálat, teajárata az esti óráktól ellátja a védekezésben részt vevő kétszáz embert. 

A hírről az M1 is beszámolt. A Facebookon is megosztott videóban Romhányi Tamás, a Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője elmondta, hogy hétfő óta készültek arra, hogy a vízszint emelkedése miatt az épülethez vezető útszakaszt le kell majd zárni, így a raktárkészleteket feltöltötték, és az ápolók, takarítók és a konyhán dolgozók beosztását is ennek megfelelően állították össze.

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, heroikus küzdelemben, körülbelül 400 ember részvételével védekezik a hömpölygő dunai árhullám ellen Pilismarót, a legkritikusabb árvízi helyszín, ahol akár novemberig is eltartatnak majd az utómunkálatok. 

A települést egyébként meglátogatta Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke is, hogy ellenőrizze az árvíz elleni védekezést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában