Pilismaróton járt a köztársasági elnök: itt is érezni az összefogás erejét +fotók, videó

Pilismarót továbbra is a legkritikusabb árvízi helyszín jelenleg. Dr. Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke is kilátogatott a településre, hogy ellenőrizze az árvíz elleni védekezést.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a 2013-as árvízhez közeli vízszintre készülnek Pilismaróton, amely az egyik legkritikusabb árvízi helyszín jelenleg. A Magyar Honvédség polgári parancsnoka, Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök szemlét tartott a helyszínen, ahol többek közt az összetartás fontosságára hívta fel a figyelmet, valamint kitartásra buzdította a védekezésben résztvevőket.

árvíz, Duna, Pilismarót, Dr. Sulyok Tamás
A pilismaróti árvíz elleni védekezést tekintette meg Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök
Forrás: Dr. Sulyok Tamás/Facebook

A Facebook-oldalán közzétett videóból kiderült, hogy négy napja megfeszített tempóban dolgoznak itt az emberek a katonákkal közösen, a vízügyi igazgatóság szakmai irányítása mellett, hogy megakadályozzák a katasztrófát.

A hadsereg kötelékéből jelenleg 107-en vannak Tatáról, illetve még 48-an a területvédelemtől Gödöllőről, míg a tűzoltóktól 270 hivatásos, illetve tanuló tűzoltó dolgozik az árterületen. Emellett naponta több mint 100 önkéntes is segít, de volt olyan nap, amikor több mint 200 önkéntes vett részt a munkálatokban.

Nem ez volt az első alkalom, hogy az idei árvíz alatt Komárom-Esztergomba látogatott a köztársasági elnök. Pár nappal ezelőtt Neszmélyen, a Vízimolnár utcában, az árvíz elleni nyúlgát építésénél járt Dr. Sulyok Tamás, hogy ellenőrizze az árvízi védekezést.

A videóban megszólalt Erős Gábor, Esztergom térségének országgyűlési képviselője is, aki elmondta: 

Mind a katasztrófavédelem, mind a honvédség, mind pedig mindenki más részéről, maximálisan le a kalappal, mert ahogyan ezt összerakták és összeszervezték, az példaértékű

A Belügyminisztérium ingyenesen hívható árvízi vonalat indított:

A 06-80-204-240-es telefonszámon lehet megtenni a felajánlásokat valamint az önkéntesek is itt jelezhetik segítő szándékukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában