Fejlesztés

2 órája

Magyar falu program: mintegy 13 milliárd forint értékben újítottak fel orvosi rendelőket

A Magyar falu program részeként az elmúlt öt évben mintegy 13 milliárd forint értékben újítottak fel orvosi rendelőket – mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa szombaton a Győr-Moson-Sopron vármegyei Egyed községben, ahol átadták az új orvosi rendelőt, írja az MTI.

MW

Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, fideszes országgyűlési képviselő

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Gyopáros Alpár – aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is – kiemelte, hogy 2019 óta hatszáz falusi orvosi rendelőt alakítottak ki, többségében felújították őket.

Orvosi eszközök beszerzésére 1700 nyertes pályázatot hirdettek ki, mintegy 4 milliárd forint értékben.

A kormánybiztos elmondta, hogy mindezek mellett százas nagyságrendben újítottak fel vagy építettek orvosi szolgálati lakásokat annak érdekében, hogy orvos is jelen legyen a településeken.

Hangsúlyozta, hogy

a Magyar falu program elemeit a következő években is a releváns igényeknek megfelelően fogják alakítani, úgy, ahogy az elmúlt öt évben is tették.

A kormánybiztos beszélt arról, hogy Egyed a Magyar falu program kínálta lehetőségeket kihasználta, nyert már forrást egyebek mellett mély- és magasépítésre, útépítésre, intézmények fejlesztésére, jármű- és eszközbeszerzésre, de kapott támogatást vállalkozás, egyházközség és civil szervezet is.

Vadosné Varga Katalin (független) polgármester elmondta, hogy az orvosi rendelő építése mintegy 100 millió forintból valósult meg, az épületben a rendelő mellett a védőnői szolgálat is helyet kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában