Európai mobilitási hét

2 órája

Oroszlányi mobilitási hét bicósoknak harapnivalóval

Az Európai mobilitási hetet Oroszlányban is komolyan veszik. A fenntarthatóság nevében közlekedőket egyes pontokon reggelivel és uzsonnával is kínálták – hiszen a mobilitási hét a fenntarthatóságról szól.

Kemma.hu

23. alkalommal rendezik meg az Európai mobilitási hetet, amely az idén szeptember 16-tól 22-ig zajlik – Oroszlányban is, amint arról a város honlapja hírt ad. A mobilitási hét Európa legnagyobb közlekedési és környezetvédelmi kampánya, amelynek célja a környezettudatos közlekedés népszerűsítése.

Oroszlányban harapnivalót is kaptak, akik az Európai mobilitási hét során kerékpárral vagy rollerrel jelentek meg egyes pontokon
Oroszlányban harapnivalót is kaptak, akik az Európai mobilitási hét során kerékpárral vagy rollerrel jelentek meg egyes pontokon
Forrás: Oroszlány honlapja

A rendezvénysorozat felhívja a figyelmet a folyton növekvő autóforgalommal járó környezeti, baleseti és városrendezési gondokra, a felelősségteljes közlekedés jelentőségére és a fenntartható közlekedés előnyeire, amelyek a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés nagyobb térnyerésével valósulhatnak meg.

Ilyenkor az önkormányzatok bemutathatják a fenntarthatóság érdekében tett vagy tervezett közlekedéspolitikai intézkedéseiket.

A 2024-es esztendő mottója: "Mindannyiunké a tér”. Ez arra szólít bennünket, hogy közös feladatunknak tekintsük a közterületek megfelelő kialakítását és használatát.

19-én reggel a kerékpárral, rollerrel érkezőket a Hunyadi Mátyás és a József Attila Általános Iskola előtt reggelivel, délután pedig a Szent Borbála téren uzsonnával várták.

20-án 7 és 8 órakor startol a Bicibusz nevű program, amelynek keretében a gyerekek előre meghatározott útvonalon és időpontban biciklivel vagy rollerrel mennek iskolába, felnőtt kísérettel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában