Kemma.hu videó

2024.08.30. 18:26

Felújított óvodának örülhetnek a naszályi gyerekek +fotók, videó

Gyönyörűen felújított óvodának örülhetnek a naszályiak. Az ünnepélyes átadón a gyerekek és a szülők is megnézhették a megújult épületet. A beruházás 120 millió forintos uniós támogatásból, illetve mintegy 70 millió forintos önerőből valósulhatott meg.

Goletz-DeáK Viktória

Kisgyermekek és szüleik álltak izgatottan a naszályi óvoda udvarán, hogy végre megcsodálhassák a felújított épületet. Naszály Község Önkormányzata ugyanis 120 millió forintos 100 százalékos finanszírozású, TOP-os, európai uniós forrásból származó támogatást nyert el a település óvodájának fejlesztésére. 

Naszályi óvoda átadó
Gyönyörűen felújított óvoda épületének örülhetnek a naszályiak. Az ünnepélyes átadón a gyerekek és a szülők is megnézhették a megújult épületet. 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Az átadón többek között részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, Romanek Etelka, a vármegyei önkormányzat alelnöke, illetve dr. Maszlavér Petra, Naszály polgármestere. 

Az óvoda a jövőnk kulcsa

A képviselő asszony köszöntőjében többek között visszaemlékezett arra, amikor a naszályi mini bölcsőde megvalósulásáért mozgattak meg minden követ. Most, csaknem másfél évtized után pedig az óvoda felújítását ünnepelheti a település. 

– Egy nagyon szép, barátságos, családias, és a dolgozók lelkétől teljes intézményt adhatunk át. Azt gondolom, hogy egy település jövőjét, egy település erejét és lehetőségeit az határozza meg 10, 20, 30 év múlva, hogy ma hogy bánik a gyermekeivel, azokkal a fiatalokkal, akik gyermekvállalásban tudnak, mernek gondolkodni. Ebben Naszály nagyon jól áll – szögezte le Czunyiné dr. Bertalan Judit. Hozzátette, hogy a száz éves öreg épület felújítása során több váratlan nehézség is adódott, így a településnek saját önerővel is ki kellett egészítenie a beruházásra fordított összeget.

Gyönyörűen felújított óvodának örülhetnek a naszályiak. Az ünnepélyes átadón a gyerekek és a szülők is megnézhették a megújult épületet. A beruházás 120 millió forintos uniós támogatásból, illetve mintegy 70 millió forintos önerőből valósulhatott meg.
A felújított óvoda hivatalos átadóján az ovis gyerekek segítettek elvágni az ünnepélyes szalagot 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Dr. Maszlavér Petra köszöntőjében elmondta, hogy a felújítási munkálatok 2023 júniusban kezdődtek meg. 

– A támogatás segítségével az óvoda épületének külső-belső felújítására került sor. A teljes tetőszerkezet és héjazat cseréje, a padlásfödém szigetelése, a homlokzati falak külső szigetelése, nyílászárók cseréje, az épület belső felújítása, a villamoshálózat korszerűsítése, valamint az épület projektarányos akadálymentesítése valósult meg – sorolta a beruházás részeit a település vezetője. De felújították az épületben található főzőkonyhát is, része volt udvari játszóeszközök beszerzése is, illetve sikerült megoldani az udvarrésznek a csapadékvíz-elvezetést is. 

– A beruházáshoz szükséges plusz forrást az önkormányzatunk biztosította a település adóbevételéből. Vagyis ehhez a beruházáshoz településünk lakói anyagilag is nagyban hozzájárultak – tette hozzá a polgármester.

Mindenki segített

A település vezetője arról is beszélt, hogy a megújult épületbe való visszaköltözéskor nem számított hogy hétvége, vagy ünnepnap van-e, jött és segített mindenki. Családtagok, a barátok, ismerősök a helyi vállalkozók, mindenki szerelt, cipelt, pakolt, takarított.

– Nagyon sok nehézség, probléma volt, de valahogy mindig túllendültünk ezeken, összefogtunk, közösen megcsináltuk, és ez azoknak köszönhető, akik ma itt állnak. Boldogan jelenethetem ki, hogy összefogásból jelesre vizsgázott a falu és ez a beruházás igen jó példa arra, hogy mi itt, Naszályon a jövőnek építünk – mondta büszkén dr. Maszlavér Petra. Végül szalagvágással, és egy közös pezsgőzéssel fejeződött be az ünnepség. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában