Hangulat

2024.09.16. 19:28

Nótaszótól volt hangos a felsőgallai kocsma

Fergeteges hangulat kerekedett a felsőgallai Kakukkban. Szólt a zene, jól fogyott a sör és kifulladásig táncoltak a férfiak a Kanmuri idején.

Kemma.hu

– Az egész világ tudja, milyen ünnep van ma – ezekkel a szavakkal fogadják az újságírót a felsőgallai Kakukk kocsma legendás rendezvényén, a Kanmurin.

Kanmuri Felsőgallán
A Kanmuri jól megalapozta a hangulatot: még délután is nótaszótól volt hangos a felsőgallai kocsma
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás: 24 Óra

Ha az egész világon nem is, azért a tatabányai településrészen élők biztosan tudják, az év ezen napján csak az erősebbik nem képviselői és az erősebb idegzetűek léphetik át a küszöböt.

Kanmuri Felsőgallán
Sör, bor, pálinka. Ez volt a sorrend Felsőgallán...
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás: 24 Óra

A tréfát félretéve: az idén is hatalmasat szólt a rendezvény. Sötétzöld határvédő sapkát húzott Tódi, Pannonhalmáról több mint 10o kilométert utazott Auer Béla, de Vértesszőlősről is érkezett vendég a kiváló hangulatú, hagyományos program kedvéért. 

Kanmuri Felsőgallán
A napi szabály alól kivételt képeztek a pultosok és az újságíró - csak ők lehettek nőként tagjai a Kanmurinak
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás: 24 Óra

Ők alkották a keménymag egy részét, akik a kedvünkért újra táncra perdültek és a lemezlovas fellépése után sem maradtak csendben. Nagyon nem kellett őket noszogatni, hogy dalra fakadjanak és újra itt legyen a nagy csapat, valamint elinduljon az a bizonyos gőzös.

Kanmuri Felsőgallán
Bizony, az előző évek mulatságaiból volt mit kitenni a falra
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás: 124 Óra

Kanmuri női segítséggel

Tóth Gáborné, vagyis Rozi mama 16 éve dolgozik a Kakukkban, az idén ő sütötte a hurkát és a kolbászt, valamint hordta a lilahagymás zsírosdeszkákat a vendégeknek. A hangulatfelelős, Érsek Zoltán, sváb zenével és retró muzsikával kedveskedett a táncoslábú vendégeknek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!