Kastélytörvény

3 órája

Bejárás Majkon a kastélytörvény kapcsán: érdemes pályáznia a városnak?

Érintett tisztviselők és szakemberek társaságában tartott bejárást a Majki Remeteségben Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője. Azt vizsgálták, hogy a kastélytörvény adta lehetőséggel élve Oroszlánynak érdemes-e pályáznia a műemlékegyüttes tulajdonjogára.

Baranyai Mihály

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő október 9-én szerdán a Majki Remeteségben bejárást tartott az oroszlányi polgármesteri hivatal és a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) munkatársaival. A bejárást az indokolta, hogy Oroszlányban az előző ciklus képviselő-testülete úgy döntött, hogy az úgynevezett kastélytörvény kínálta lehetőséggel élve kiváltja azt pályázati anyagot, amely révén Oroszlány város tulajdonába kerülhet a majki kamalduli remeteség.

Czunyiné dr. Bertalan Judit bejárást tartott a Majki remeteségben a kastélytörvény kapcsán
Czunyiné dr. Bertalan Judit bejárást tartott a Majki remeteségben a kastélytörvény kapcsán
Forrás: Czunyiné dr. Bertalan Judit/Facebook

A kastélytörvény szigorú feltételeket szab

Az országgyűlési képviselő a közösségi oldalán számolt be a bejárásról, és kitért arra is, hogy az önkormányzat megalapozott döntéséhez körültekintően meg kell vizsgálni a műemlékegyüttes piaci fenntarthatóságát, mivel a kastélytörvény minden hatálya alá tartozó vár és kastély esetében – mint azt korábban már megírtuk – szigorú fenntartási és üzemeltetési feltételeket ír elő.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában