Magyarország-Hollandia

3 órája

Beindult a mémgyár: parádés fotók Szoboszlairól és a liverpooliakról

A Magyarország-Hollandia mérkőzést ikszre hozta a két válogatott a Nemzetek Ligájában, de az, hogy négy liverpooli is pályára lépett, remek fotókat, pillanatokat hozott. Szoboszlai Dominik, Cody Gakpo, Ryan Gravenberch és Virgil van Dijk már a Redditen is téma.

Kemma.hu

Virgil van Dijknak leginkább azért maradhat emlékezetes az október 11-i budapesti meccs, mert begyűjtötte válogatottsága első piros lapját (hála Csoboth Kevinnek). A meccs előtt még kedélyesen lepacsizott klubtársával, mit pacsizott, ahogy az lejjeb, videónkban is látható, egy baráti ölelést is kapott Szoboszlai Dominiktól a kezdőkörben. A két csapatkapitány aztán a lefújás után már nem kezelhetett le egymással, hiszen van Dijk három perc alatt elintézte magának a kiállítást a második félidőben. Naná, hogy ennek kapcsán is beindult a mémgyár.

FOTÓK! Szoboszlai Dominik, van Dijk, Gakpo és Gravenberch is pályára lépett a Magyarország-Hollandia meccsen. A négy liverpooli be is indította a mémgyárat.
Cody Gakpo lényegében meg is ölelte Szoboszlai Dominikot. A pillanatból mém született, hála többek között van Dijk kiállításának
Fotó: Sebastian Frej / Forrás: MB Media/Getty Images

Persze be is indult ezzel kapcsolatban is a viccelődés az interneten, míg a holland sajtó darabokra szedni a védőt, mondván a meccs végén így kiállíttatni magát lényegében hülyeség volt. Mint az Empire Of The Kop megjegyzi, volt újságíró, aki a leggyengébb osztályzatot osztotta ki neki az értékeléskor, mintegy bukásnak nevezve a szereplését. Visszatérve viszont a poéngyárosokra és Liverpool-drukkerekre: van, aki szerint taktikailag az Anfield Road-on jól jött, hogy van Dijk piros lapot kapott, hiszen így nem játszhat hétfőn a hollandok követlező meccsén, és pihenhet egy hetet, ami a Vörösök Bajnokok Ligája-szereplése okán bizony nem jön rosszul. A Magyar Nemzet is idézte a kommenteket, például ezt:

Taktikai piros lap Virgil van Dijknak, így egy teljes hetet pihenhet a Chelsea elleni mérkőzésünk előtt. Imádom ezt a meccset!

Virgil Van Dijk és az édesapja révén tatabányai kötődésű Szoboszlai Dominik mellett persze ott volt még a pályán Cody Gakpo és Ryan Gravenberch is a Magyarország-Hollandia meccsen.

Mások Cody és Szoboszlai fotója kapcsán már egyértelműen kijelentették a Redditen, hogy új mém született, és valljuk be, van valami a vidám holland és a meggyötört magyar labdarúgó közös képében.

Képzeletbeli képaláírások a Reddit Liverpool-drukker népétől:

  • Szoboszlai: Mit csinál Virgil, tesó? Cody: A terv része, tesó, meglátod!
  • „Miért kellett egyenlítenetek? Meghagyhattátok volna nekünk ezt az egyet”
  • Balra: én, péntek este várom a hétvégét. Jobbra: én vasárnap este.

Az X-en tarol Szoboszlai Dominik és Gakpo:

Helló, haver!

Mint két haver, úgy köszöntötte egymást van Dijk és Szobi a kezdőkörben:

Magyarország-Hollandia: meccsfotók

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott pénteken a holland csapattal a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában, bravúros pontszerzésével pedig feljött a csoport harmadik helyére. Sokat nem pihenhetnek a fiúk, ugyanis hétfőn jön a Magyarország-Bosznia-Hercegovina találkozó a sorozatban. November 16-án pedig jön a visszavágó a hollandokkal.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!