Alakuló ülés

1 órája

Ászár testülete is megtartotta alakuló ülését

Véget ért egy öt éves ciklus. Ászár polgármestere Pekár Zsolt megköszönte testületének és a településnek a közös munkát és a megválasztott testülettel az alakuló ülésre is sor került.

Varga Réka Antónia

 2024. szeptember 30-án lezajlott Ászár község képviselő-testületének utolsó ülése, mely az 5 éves ciklus végét jelentette. Pekár Zsolt polgármester Ászár közösségi oldalán köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik az elmúlt évek során együtt dolgoztak a község fejlődéséért. Külön kiemelte Ligeti Gábor alpolgármestert, valamint a testület tagjait: Dr. Lunkné Nyuli Mártát, Kálmán Jánost, Novák Violát, Rakó Lászlót és Vargáné Zalka Andreát, akik áldozatos munkájukkal hozzájárultak Ászár község fejlődéséhez.

Megtartotta alakuló ülését Ászár testülete
Megtartotta alakuló ülését Ászár testülete
Forrás: Ászár közösség hivatalos oldala/Facebook

Kihívásokkal teli évek voltak

A polgármester záró gondolatai között felidézte az elmúlt 5 év kihívásait és sikereit. A világjárvány és az energiaárak megugrása ellenére a képviselő-testület folyamatosan dolgozott a község építésén, fejlesztéseken, valamint közösségépítő programokon.Az elmúlt évek alatt számos fejlesztés valósult meg: utak, járdák építése, parkolók és játszóterek kialakítása, napenergia-projektek és ingatlanvásárlások. Az elvégzett munkákhoz a testület igyekezett minimális hírverést csapni, hiszen a közösség és a település volt az elsődleges cél. Mindezt annak érdekében tették, hogy Ászár folyamatosan fejlődhessen, és a közösségi élet is fellendüljön.

Megalakult Ászár testülete

A polgármester hangsúlyozta, hogy az elmúlt ciklus alatt a képviselő-testület komoly lépéseket tett az önkormányzat pénzügyi stabilitása érdekében is. Nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a település tartalékai megmaradjanak, és megfelelő költségvetéssel adjanak át egy biztos alapokon nyugvó gazdaságot az új testületnek. Az ülésen megemlékeztek arról is, hogy az önkormányzati munka nem érhet el eredményeket a közösség együttműködése nélkül. A lakosság támogatása, segítsége és visszajelzése elengedhetetlen volt a fejlődéshez. Pekár Zsolt polgármester és a megválasztott képviselő-testület  2024. október 2-án megtartotta alakuló ülését, ezzel megkezdve a következő ciklus munkáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában