Színlap

1 órája

Olyan programokkal nyitottak jubileumi évadot, amire még a színházkerülők is felfigyelnek

Játékkal, sajtófallal, a tavalyi közönségdíjas előadással és a Gloria című darabbal nyitotta meg 35. jubileumi évadát a Jászai Mari Színház, Népház.

Kemma.hu

Különleges „felvonással” készül a Jászai Mari Színház, Népház a játékos kedvű nézők számára. A 10 éves társulat egy vetélkedő formájában szeretné megünnepelni, hogy jubileumi évada kezdődött.

Jubileumi évadot nyitott a Jászai Mari Színház, Népház
Jubileumi évad: a Hóhérok című előadás több díjat is nyert a városmajori fesztiválon
Forrás:  Facebook/Jászai Mari Színház, Népház

A 35. évadban látható lesz a Gloria, a Hamlet, a Mégis, kinek az élete?, az Én és a kisöcsém, a Ma este megbukunk és az Idegen nyelvek. Az előadásokon kívül rendhagyó módon is megemlékezik az idei évben a tatabányai társulat: 6 állomás, 6 talányos nevű játékra invitálja a nézőket. Október 15-ig várják a négy fős csapatok jelentkezéseit az [email protected] e-mail címre.

Jubileumi évadot nyitott a Jászai Mari Színház, Népház
A tavalyi közönségdíjas előadás, a Játszd újra, Sam! újra látható lesz ősszel
Forrás:  Facebook/Jászai Mari Színház, Népház

A játék során olyan fontos kulcsszavak is szerepet kapnak majd mint a „Hányszormari?”, az Emléktöredékek, a Partnerolás, a Jel-mez-telenül, az Össze-vissza-text-túra és a Jászailánc. Egyelőre maradjon meglepetés, hogy mit takarnak ezek a nevek. Az viszont biztos, hogy október 26-án, a program napján 10 órakor indul a játék. Arról, hogy a napon belül melyik csapat mikor játszik, e-mailben értesítik a jelentkezőket. Minden állomás 10 perc alatt teljesíthető, így csapatonként körülbelül 60 percnyi móka vár mindenkire. Érdemes játszani, ugyanis a nyertes csapat 4 Karácsonyi vagy À la carte bérlet büszke tulajdonosa lesz.

Jubileumi évad a Jászai Mari Színház, Népházban
Jótékonyságból jelesre vizsgázott a tatabányai színház: a Füzes utcai Általános Iskola tanulóinak gyűjtöttek a színészek adományokat
Forrás:  Facebook/Jászai Mari Színház, Népház

Jótékonyságból is jelesre vizsgázott a Jászai Mari Színház, Népház a 10 című dráma Jászai Mozi vetítése kapcsán a Mésztelepi Óvoda gyermekeinek gyűjtöttek. Rengeteg felajánlás érkezett. Az ajándékokat Crespo Rodrigo színházigazgató és Danis Lídia vármegyei Prima díjas színésznő vitte el az óvodába, ahol a gyerekek Mihály-napi műsorát is megtekinthették az átadás előtt.

Jubileumi évad: több díjat is nyert a Hóhérok

A Jászai Mari Színház, Népház társulata is részt a városmajori fesztiválon a Hóhérok című előadással. Hatalmas öröm érte a tatabányai társulat színészeit, ugyanis a produkció négy díjat is elhozott. A Legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Király Attila, a Legjobb rendezés díját pedig Szikszai Rémusz nyerte el. Bartos Ági kiemelkedő színészi teljesítményéért a Budapest a fiatal tehetségekért díjban, míg Csabai Csongor Peremartoni Krisztina, a Városmajori Szabadtéri Színpad művészeti tanácsadója különdíjat kapott.

Sajtófalnál fotózkodhatnak a nézők

Játékra hív a Jászai Mari Színház a jubileumi évadában. A nézőknek egy új fotózkodási lehetőség biztosított. A játékszabály egyszerű: a nézőknek lehetősége nyílik fotót készíteni az előcsarnoktól balra található sajtófalon, természetesen az aznapi előadás plakátjával. Az így elkészült fotót a közösségi oldalon megosztva lehet részt venni a játékban. A sort a színház igazgatója, Crespo Rodrigo már el is indította az első bemutató, a Gloria kapcsán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában