Bulvár-celeb

3 órája

Elképesztő pálfordulás: hét hónapja csak húson él ez a lány, meg is lett az eredménye

A 23 éves joghallgató a carnivore diétára esküszik, azaz kizárólag húst és állati eredetű, feldolgozatlan élelmiszereket fogyaszt, nem eszik sem zöldséget, sem gyümölcsöt, sem cukrot.

MW

A carnivore azaz húsevő diéta kizárólag állati eredetű élelmiszerek fogyasztását engedi meg

Forrás: Shutterstock

Az atlantai Victoria Ferraz korábban  egy éven keresztül vegán életmódot folytatott, és nagy ívben kerülte az állati eredetű élelmiszereket. Aztán gondolt egyet, és feldolgozatlan tehéntejre cserélte a mandulatejet és a zabtejet. 

Vajas kávé és marhavacsora

Victoria elképesztő dolgokat tapasztalt: megszűntek az ízületi fájdalmai és a puffadása, és eltűntek a pattanásai, emellett a pajzsmirigybetegsége miatt szedett gyógyszert is teljesen elhagyta.

Ma már napi 2-4 tojással, szalonnával, vagy bio marhahúsbogácsával indítja a napját, vajas kávét kortyolgat, vacsorára pedig legszívesebben marhát eszik, és úgy érzi, egészségileg és erőnlétileg is csúcsformában van, haja és bőre szebb, mint valaha, és cáfolja azt is, miszerint a sok hústól büdösebb a széklet. Állítja, hogy sosem volt frissebb illatú a vécéje, mint amióta a húsevő diétát követi.

„Őrült voltam”

„Jelenleg steaket, hátszínt, sok tojást, hasaalja szalonnát, bacont, vajat, zsírt eszem, azaz kizárólag állati eredetű élelmiszereket.Teljesen elhagytam a szénhidrátok minden formáját: a gyümölcsöt és a feldolgozott cukrot is. Semmit nem eszem, ami növényi eredetű, még zöldséget sem. (...) Remekül vagyok, és eszemben sincs többé kínozni a testemet. 

Bevallom, életem legrosszabb döntése volt, hogy egyetértettem a veganizmust helyeslőkkel. 

Korábban pajzsmirigy-alulműködésem volt, és azt mondták, életem végéig gyógyszert kell rá szednem. Viszont nekem az volt a célom, hogy abbahagyhassam a gyógyszeres kezelést. Az orvosom tegnap megnézte a laboreredményeimet, és közölte, hogy senkinek nem működik olyan jól a pajzsmirigye, mint az enyém.”

A korábban péksüteményeket és kekszeket reggeliző Victoria a húszas éveiben a vegán étrend népszerűsége és a fogyni vágyás miatt áttért a növényi alapú étrendre.

„Hirtelen őrültnek tituláltam mindenki, aki nyers tejet ivott, ma már rájöttem, hogy én voltam az őrült, amiért átszoktam a mandula-és a zabtejre. Azt gondoltam, ételintoleranciám van, mert volt egy tucatnyi bélproblémám, például állandóan puffadtam, emellett mindig fáradtnak éreztem magam. Sok szakemberrel és orvossal beszéltem a dologról, akik azt állították, hogy ez normális. Én azonban nem tartottam normálisnak, hogy mindennap így érzem magam”

- mondta el Victoria, majd hozzátette, hogy amióta áttért a húsevő diétára, minden egészségügyi panasza megszűnt, a korábbi problémáiért pedig a cukrot és az oxalátokat okolja, ami egy gyümölcsökben, diófélékben és magvakban megtalálható vegyület.

A szakemberek mást mondanak

A lány nagy ritkán eszik némi áfonyát, de ezt leszámítva február óta nem evett semmilyen gyümölcsöt.

áfonya
Az áfonya az egyetlen gyümölcs, amit nagy ritkán engedélyez magának
Forrás:  Shutterstock

„Sokkal szebb a hajam, a fogaim, a bőröm, A testemből eltűntek a gyulladások. Sokkal több az energiám, nem érzem magam puffadtnak, eltűntek a pattanásaim. A nagy mennyiségű oxalátot tartalmazó zöldségek és gyümölcsök sok gyulladást okoznak a szervezetünkben, ez okozza a sok problémát. Nagyon ritkán eszem néhány áfonyát, de nagyon igyekszem, hogy ne csináljak belőle rendszert. Ezért van szükség a béltisztító kúrákra, mert az ember annyi szemetet eszik. Ha viszont egyszer lemondunk róla, az egész szervezet felfrissül, és normálisan működik.”

- mondta el Victoria egy posztban, amit több mint húszezren kedveltek.

A lány szeretne másokat is rávenni a húsevő életmódra, hogy miként próbál kedvet csinálni a különös étrendhez, kiderül az Origo cikkéből. 

A Mirror szerint a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) azt javasolja: bár a hús az étrendhez nélkülözhetetlen fehérjét, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, a több mint 90 gramm vörös vagy feldolgozott hús fogyasztását napi 70 grammra kell csökkenteni. Az NHS és a Sussexi Egyetemi Kórházak tanácsa szerint csak a vesekővel küzdőknek kell óvakodniuk az oxalát túlzott fogyasztásától. Tehát nem szükséges teljesen elhagyni az oxalátot tartalmazó élelmiszereket, csupán a kiegyensúlyozott és észszerű bevitelt javasolják.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!