Szerelem

2024.09.15. 11:29

Vaslakodalom Tatán, 65 év után erősítették meg fogadalmukat + fotók,videó

65 év után újra fogadalmat tett szerelméről a tatai házaspár. Barátaik, és rokonaik társaságában mondták ki újra az igent. A vaslakodalom a város életében is ritkaság.

Kemma.hu

Egymás kezét fogva ült a tatai városháza dísztermében Molnár Istvánné, Mária néni, illetve férje, Molnár István. A házaspárt két gyermekük, négy unokájuk és barátaik kísérték el a jeles napra. Az ünnepségen részt vett Michl József polgármester is, akinek javaslatára tett újra fogadalmat a pár. Úgy tudjuk, vaslakodalom még nem volt eddig Tatán. 

65 év után újra fogadalmat tett szerelméről a tatai házaspár. Barátaik, és rokonaik társaságában mondták ki újra az IGEN-. A vaslakodalom a város életében is ritkaság.
Vaslakodalom Tatán. Molnár Istvánné, Mária néni, illetve férje, Molnár István 65 év után erősítette meg fogadalmát 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

– Az élet legszebb pillanata, amikor két fiatal kimondja az igent és megkezdi közös életét. Aztán az idő múlásával a házasságuk mélyebbé és gazdagabbá válik. Ezért is jelentenek fontos pillanatokat a házassági évfordulók. Minél hosszabb közös út van egy-egy házaspár mögött, annál meghittebb ez az ünnep – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a házaspárt az anyakönyvvezető szombat délelőtt.

Ritka a vaslakodalom

Kiss Mária és Molnár István 1959. szeptember 12-én kelt egybe. Szinte napra pontosan, 65 év után még mindig ugyanazzal a féltő figyelemmel tekintenek egymásra, mint az esküvőjükön készült fotón. Bár az arcaikra azóta megannyi ránc került és immár négy dédunokájuk teszi még boldogabbá az életüket, a tatai házaspár szívében ugyanaz a töretlen szeretet él egymás iránt. 

Miután a házaspár 65 év után újra kimondta az igent, gyertyaceremóniával erősítették meg szándékukat, majd aláírták a fogadalmukat. A szertartás után Michl József köszöntötte a házaspárt. 

–  Olyat ünnepelhetünk, ami ma már ritkaság. Két fiatal ember az életét összekötve ilyen hosszú-hosszú évekre is elviseli egymást, hogy 65 év után is szeretetben él együtt. Köszönjük nektek a példamutatást, a példát, amelyet az egymás iránt érzett szeretetetekkel megmutattok itt, ebben a városban – kezdte köszöntőjét a polgármester, aki hozzátette, hogy a házaspár két gyermeke, négy unokája és négy dédunokája is azt mutatja, hogy egymásnak lettek teremtve. A ceremónia végén pezsgővel koccintottak, majd rokonaik és barátaik meghatottan gratuláltak a házaspárnak. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában