Sírgödrök

2024.09.12. 11:20

Sírásók versenyeztek a temetőben, tatabányaiak is lapátot ragadtak +videó, fotók

Sírásás, hantolás és beültetés is volt a feladat a VII. Sírásó Versenyen. Az idén rekordszámú versenyző indult, akik között voltak a határon túlról is.

Kemma.hu

A Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete (MTFE) hetedik alkalommal rendezte meg a közelmúltban a Sírásó Versenyt a pécsi köztemetőben, ahol a T-Szol Zrt. csapata előkelő helyezést ért el.

Sírásó-verseny Pécsett
Sírásók jelentkeztek határon innen és túl 
Forrás: Beküldött

Idén először jelentkezett a tatabányai csapat a megmérettetésre. A megszokottnak nem mondható verseny célja, hogy elismerje és megismertesse a sírásók munkáját a közvéleménnyel. 

Sírásó-verseny
Rekordszámú csapat jelentkezett az idei megmérettetésre
Forrás: Beküldött / T-szol

Az idén Pécsen szervezték meg a versenyt, amelyen két fős csapatok álltak rajthoz és amelyeknek kétszer kellett 2,5 köbméter földet megmozgatniuk, hiszen a hantolási versenyszámnál vissza is kellett lapátolni azt. A zsűri tagjai nem csak a méretpontos sírgödrök kiásását, hanem annak visszatemetésén túl még a sírhantok beültetését is értékelték.

Az idei versenyre rekordszámú csapat, összesen 25 páros jelentkezett, ráadásul nemzetközi csapatok is indultak. A szoros mezőnyben a T-Szol Zrt. sírásói, Mikula Zsolt és Magyarosi Ferenc kollégái sikeres eredményt értek el, a nyolcadik helyezésig jutottak.

Sírásó verseny
A T-Szol csapata derekasan helyt állt
Forrás: Beküldött / T-szol

A nagyszámú részvétel mellett újdonságokkal is szolgált az idei találkozó. Bár már a hetedik versenyt rendezték, nemzetközi mezőny még csak első ízben állt össze. Érkeztek csapatok Horvátországból, Csehországból és Szlovákiából is.

A sírásóknak olimpikon jelzett

A rendezvény fényét emelte, hogy egy olimpiai bronzérmes sportlövő, Major Veronika sütötte el a rajtpisztolyt, majd a jelenlévőkkel együtt szurkolt a versenyzőknek.

Félidő állt rendelkezésre

A cseppet sem könnyű fizikai munkát váltva végezték a kollégák. Akiknek némi szerencséjük is akadt, mert ugyan hajnalban esett pár cseppnyi eső, de mire belevágtak a feladatba, már csupán a napsütéssel kellett megküzdeniük a földön kívül. Amire 120 perc állt rendelkezésére mindenkinek, aki szerette volna bizonyítani a szakértelmét. Normál esetben, egy duónak, egy ilyen munkára 4 órát szoktak adni, vagyis itt nem lehetett „csalni" a centiket.

Sírásás: Kiss László, Nagy Róbert (Pateklétosz Nonprofit Kft., 1-es csapat), 1 óra 32 perc 8 másodperces idővel. Hantolás: 1. Harmat Tamás, Bognár Tibor (Panteon Kft., Szekszárd). Virágbeültetés: 1. Radácsi Bence, Koncz Krisztián (Kegyelet Sírkő Optimum, 3-as csapata).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában