Komárom

2024.09.15. 13:00

Könyvjelzőkből nyílt kiállítás

Nem hétköznapi kiállítás nyílt a komáromi Jókai Mór városi könyvtárban. A tárlaton a világ minden tájáról érkezett könyvjelzőket tekinthetnek meg az érdeklődők.

A kiállítás anyaga Szilassi Andrea könyvtáros és munkatársai magángyűjteményéből állt össze, amelyeket földrajzi egységek és tematikák szerint csoportosítottak.

– Vannak falevélből, fából és különféle textilekből készült könyvjelzők, emellett nagyon különlegesek a szövött technikával készített és a régi korokból származó darabok is – mondta Szilassi Andrea.

A könyvjelzőket bemutató kiállítás szeptember 27-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében. A következő időszakban több izgalmas program várja ezen kívül is a látogatókat. Csütörtökön 17 órától Erdős Renéeről tart előadást Tircsné Propper Valéria. Jövő héten szerdán Herold Ferenc az évelő virágokról ad át ismereteket, szintén 17 órától. Szeptember 26-án Afrika-estet rendeznek, míg szeptember 30-án a magyar népmese napja alkalmából tartanak interaktív mesefoglalkozást Jastyúrné Polgár Zsókával a gyermekrészlegen. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában