Teendők

2024.09.12. 17:22

Gál Csaba terepszemlét tartott a körzetében - mutatjuk, mi nem oké a Cserin

Nyilván a városrészre szabható fejlesztési keret esetleges megvonása is arra sarkallja tatabányai képviselőket, hogy szemrevételezzék a körzetük problémáit. Gál Csaba is így tett, aki az óvárosiak és az alsógallaiak önkormányzati képviselője.

Kemma.hu

Gál Csaba terepszemlével reflektált a tatabányai költségvetés soraiban prognosztizált csaknem 1,3 milliárdos adóbevétel hiányra és a körzeti fejlesztéseket lehúzni tervező polgármester terveire.

Gál Csaba terepszemléje a Cserin
Gál Csaba azt kérdezi, biztos, hogy a kézi szurkolók biztonságos keretek között mennek a meccsre?
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Június óta számos tervezet napvilágot látott, hogyan és miként lehetne befedni ezt a tátongó lyukat. Tervben volt az is, hogy a körzetek fejlesztési támogatása oly mértékben csökkenne, amivel a tatabányai képviselők túlnyomó része nem értett egyet. Többek között ilyen volt Gál Csaba  is, aki nem volt rest és górcső alá vette a Cseri lakótelep környéki problémákat. Beszélgetett a lakosokkal, majd leszűrte és összegyűjtötte a tapasztalatokat. Természetesen mindezt továbbította az illetékesek, többek között Szücsné Posztovics Ilona városvezető felé is.

Gál Csaba terepszemléje a Cserin
A tűzoltóság melletti területen is van mit javítani
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A környéken, ahogy az egész város lakótelepi részein az egyik legnagyobb probléma a parkolóhelyek hiánya. Mint írja, a helyzetet nehezíti, hogy gyakran a kevés parkolót is elfoglalják az „ottfelejtett” használaton kívüli autók. A Cserin is álldogál egy ideje két ilyen jármű. Ugyancsak gond, hogy a víznyelő helyreállítása nem történt meg, egyelőre csak egy tábla jelzi a hibát. A hiba miatt nehéz a ki-bejárás és több helyet nem lehet használni emiatt. Gyors intézkedésre lenne szükség a polgármesteri hivatal munkatársaitól.

Az idei évben sok gondot okoznak az egész városrészben az elszaporodott rágcsálók. A Május 1. parkban és az árkádok mögötti részen is súlyos a helyzet, de a Cseriről is kapott a képviselő már néhány megkeresést. Többször is kérte az illetékékeseket arra, hogy soron kívüli patkányirtást végeztessenek - egyelőre nem sok eredménnyel. Most patkányt nem látott, de a friss –lyukak árulkodnak a jelenlétükről – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy a zöldterületek viszonylag gondozottak, néhány fára ráférne a metszés és a korábban levágott gallyakat is el kellene szállítani. Szerinte van kivétel: például a lakótelep közepén húzódó kis park, ami eléggé elhanyagolt képet mutat. Úgy fogalmaz, a levelek elkezdtek lepotyogni, ez egyelőre nem okoz gondot, de arra kéri az illetékeseket, hogy időben rendeljék meg a lombok összetakarítását. A Szent Flórián úton megkezdődött a járdajavítás. A tűzoltóság melletti rész felújítását még tavasszal, nyár elején beszélte meg a hivatal munkatársaival. Mint írja, örül, hogy ezt a beruházást még a pénzhiány miatti megszorítások előtt megrendelték.

Gál Csaba balesetveszélyre hívja fel a figyelmet

A kormánypárti politikus szerint a Szent Borbála útról a sportcsarnok felé kanyarodók egész nyáron bosszankodhattak az úthiba és a bele helyezett figyelmeztető tábla miatt. A kerülgetés többször is balesetveszélyes helyzetet okozott. Mint írja, most végre itt is elkezdődtek a munkálatok, továbbá reméli, hogy igyekeznek, mert a kézilabdameccsekre nehéz lesz kijutni, ha nem végeznek addigra. A környéken élőknek és a szurkolóknak is azt üzeni, mindkét helyen óvatosan autózzanak, szűk helyek maradtak a közlekedésre, oda kell figyelni!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában