Utcafórum

2024.09.13. 06:50

Kertvárosi övezetet akarnak a lakók, nem betondzsungelt

Kimentünk az alsógallai helyszínre és megnéztük, hova épülhetne lakópark. Mindezt az utcafórum másnapján...

Kemma.hu

Mint megírtuk, utcafórumot tartottak a volt miniszterelnökről elnevezett Antall József utcában, melynek fő témája Alsógalla helyzete volt. Azaz, a tatabányai településrész beépítettségi terve.

Utcafórum az Antall József utcában
Az utcafórum másnapján vizsgálódtunk mi is a helyszínen
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra 

Többen úgy érveltek, hogy teljesen más, sokkal jobban beépített most a városkép, mint amikor Alsógallára költöztek. Nyilván arra gondoltak, hogy gombamód nőnek a több emeletes társasházak itt helyben és Tatabánya más városrészeiben is,.

Utcafórum Alsógallán
Akad még szabad terület, ahová épülhetne lakópark, de maradhatna a családias jelleg
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Szücsné Posztovics Ilona polgármester szerint a település érdeke a beépítettség, mivel korlátos a közművesített telkek száma. Ezzel a mondatával sokan nem értettek egyet. Elhangzott kérdésként az is, hogy miért kellene figyelembe venniük néhány építési vállalkozó profitigényét, ha az az itt lakók körülményeit rontja.

Dörnyei Szilvia, Dobos Béla és Gál Csaba, a településrész önkormányzati képviselőjének kezdeményezése végül sikerrel járt, a képviselő-testület elé kerül a változtatási tilalom, majd a helyi építési szabályzat módosításának ügye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában