55 katonával zajlik az árvízvédelem Neszmélyen

Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője Neszmélyre látogatott, ahol a helyiek már katonák segítségével készülnek az árvíz ellen.

Kemma.hu

Mint arról már beszámoltunk, nyaralókat is veszélyeztet a Duna magas vízállása Neszmélyen. A Vízimalom utcában 2013-ban több mint 800 centi magasan tetőzött az árvíz. Az előrejelzés szerint ismét elöntheti az utcát a víz, ezért a helyiek már napok óta készülnek ennek megakadályozására. Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy ellátogatott a helyszínre, és személyesen is szemügyre vette az árvíz elleni munkálatokat.

Mint írta, a védekezés megkezdése óta csaknem 1800 tonna homok került a homokzsákba és beépítésre Neszmélyen, ma reggel óta pedig 55 katona megerősítésével a Vízimolnár utcában árvíz védekezési munka folyik. A katonákkal együtt civilek, kormányhivatali dolgozók és önkéntes tűzoltók dolgoznak. Több mint százan segítik a védekezést.

De nem csak Neszmélyen segítenek a katonák a védekezésben. Mint arról beszámoltunk, a tatai dandár 100 katonája Pilismarótra is megérkezett, ahol töltik és pakolják a homokzsákokat, fóliázzák a védműveket.

Minden friss hírek a dunai árvízről egy helyen:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában