Útlezárások az árvíz miatt: itt a pénteki lista!

Egyre több utat nyitnak meg az árvíz után, de még mindig akad pár, ami járhatatlan. Itt az árvíz miatti pénteki lezárások listája.

Kemma.hu

Szeptember 27-én, pénteken az utinform.hu tájékoztatása szerint az alábbi utakon, útszakaszokon lesznek érvényes lezárások Komárom-Esztergom vármegyében az árvíz miatt:
- a 11-es főút már csak Esztergom nyugati határában, a 69-es és a 72-es kilométer között van zárva.
- a 10-es főúton Süttő és Almásfüzitő között 20 tonnás súlykorlátozás maradt érvényben.

Pest vármegyében,
- a 11-es főúton minden útlezárást feloldottak, de az átázott földművek miatt 20 tonnás súlykorlátozás van érvényben. A 12-es főúton Nagymaroson megszűnt a sávlezárás.
A fentieken kívül a Duna menti kerékpárutak és komphoz vezető utak java része már megnyílt, de van néhány, ami még nem járható, így:
- a Vác-Sződliget kerékpárút az 1-es és az 5-ös km között, (97793-as jelű)
- Szentendre közelében a Budapest-Szentendre EV6 kerékpárút, a 2-es és a 3-as kilométer között, (97812-es jelű)
- továbbá a 97778-as jelű Verőce-Vác EV6 kerékpárút 3 km-es szakasza.
Az Ipolydamásd országhatárhoz vezető utat és a hozzá tartozó kerékpárutat is megnyitották a Helemba határátkelőhely közelében.

Tolna vármegyében 60 kilométer/órás sebességkorlátozást vezettek be az 55-ös főúton, Baja és Bátaszék között, de a vadak védelme érdekében a 104-es és a 111-es kilométer között bevezetett éjszakai útzár megszűnt.

Baranya vármegyében, az 56-os főúton, Bár település belterületén, a 40-es kilométernél az árvízzel kapcsolatos védelmi készültség miatt még félpályás lezárás van érvényben.

Bács-Kiskun vármegyében minden árvízzel kapcsolatos lezárás megszűnt, de a Dunán levonuló árhullám miatt még szükséges a gemenci vadállomány védelme. A közúti balesetek megelőzése érdekében
- az 51-es főúton, Baja és az M9-es autóúti csomópont között,
- valamint az 51144-es jelű Baja és Szeremle közötti úton 60 kilométer/órás sebességkorlátozást vezettek be.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában