Tetőzött a Duna Komáromban, árvízi jelenségek még előfordulhatnak +fotók

Komáromban pénteken, 790 centiméteren tetőzött a Duna, az új gátnak köszönhetően a város végig biztonságban volt. Az esetleges árvízi jelenségekre is felkészültek a szakemberek.

Körtvélyfáy Dina

Péntek délelőtt a Szőnyi-szigeteknél is többen szemlélték meg a szokatlanul magas vízszintet, amely a pár éve átadott Kavicsos sólyázót is teljesen ellepte. A Monostori erődnél a hátsó parkolóhoz és a Dunai-bástyához vezető utat is lezárták árvízveszély miatt, hiszen itt is magasra kúszott a Duna. Koppánymonostoron a szabadstrandot már megközelíteni sem lehetett, az öltözőket már napokkal korábban elnyelte a víz.

A Dunai-bástyához vezető utat is lezárták a Duna áradása miatt
A Dunai-bástyához vezető utat is lezárták a Duna áradása miatt
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Az Erzsébet híd közelében lévő Rákóczi rakparton sokan fotózták, vagy csak figyelték a magas vízállást, amely ma érte el legmagasabb pontját. Molnár Attila polgármester csütörtökön elmondta, buzgárok, szivárgások, talajvíz emelkedés előfordulhatnak, de készenlétben állnak, ahol kell, ott azonnal be tudnak avatkozni. A gátőrök folyamatosan járőröznek a gáton, jelenleg sehol nincs árvízi jelenség, de amikor a vízállás 5-6 napja mossa majd a töltést akkor megjelenhetnek ezek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában