A gátak védvonalait a katasztrófavédők is a teljesség hiánya nélkül védik

Folytatódtak a védekezési munkálatok, a gátak megerősítése az áradó Duna önkormányzati védvonalain a katasztrófavédelmi összekötők valamint a hivatásos tűzoltók aktív részvételével.

Kemma.hu

Pilismaróton több mint ötszázan dolgoztak-dolgoznak: esztergomi, tatabányai, komáromi, kisbéri, nyergesújfalui, bajnai hivatásos tűzoltók, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, katonák, önkéntes tűzoltó egyesületi tagok, valamint civilek katasztrófavédelmi és vízügyi szakemberek támogatásával vettek illetve vesznek részt a gátépítésben, védekezési munkálatokban.

Neszmélyen és Dunaalmáson a civilek mellett önkéntes mentőszervezetek és önkéntes tűzoltók védekeztek. Dunaalmáson a Vértes Járási Mentőcsoport valamint a Turul Vármegyei Mentőcsoport vett részt a védekezésben.

Nyergesújfalun a település mentőcsoportja, a hivatal dolgozói, valamint civilek vettek részt a védekezésben és a gáterősítésben vízügyi szakemberek támogatásával. Dömösön a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédelmi összekötő mellett veszprémi hivatásos tűzoltók vettek részt az árvízi védekezésben. Esztergomban katonák és civil állampolgárok dolgoztak az árvízi védekezésben.

Süttőn a település önkéntes mentőcsoportja, valamint Tardos önkéntes tűzoltói, valamint közfoglalkoztatottak védekeznek, katasztrófavédelmi szakember és vízügyi szakemberek koordinálásával.

A Belügyminisztérium ingyenesen hívható árvízi vonalat indított:

A 06-80-204-240-es telefonszámon lehet megtenni a felajánlásokat valamint az önkéntesek is itt jelezhetik segítő szándékukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában