Orbán Viktor Dunaalmáson ellenőrizte a védekezési munkálatokat +fotók

A miniszterelnök Czunyiné dr. Bertalan Judittal Dunaalmáson ellenőrizte az árvízi védekezést pénteken reggel – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke.

Kemma.hu

Dunaalmáson ellenőrizte az árvízi védekezést szeptember 20-án reggel Orbán Viktor miniszterelnök és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő. A kormányfő a kézi erővel épített vasúti átereszi védműnél hallgatta meg a vízügyesek jelentését.

ORBÁN Viktor
Árvíz - Orbán Viktor ellenőrzést tartott Dunaalmáson
Fotó: Fischer Zoltán / Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Az átereszt Dunaalmás védelme érdekében folyamatosan szivattyúzni kell. A helyi önkéntes tűzoltók éjjel-nappal dolgoznak, emelik át a talajvizet a Dunába.

A védekezés nyugodtan, összehangoltan zajlik

– állapította meg helyszíni ellenőrzés során Orbán Viktor. A miniszterelnök külön megköszönte a Dunaalmáson dolgozó önkéntes kadétok munkáját is.

Mint arról korábban beszámoltunk, ma van a tetőzés napja: Komáromnál már tetőzött a Duna, Esztergomnál is mára várható a legmagasabb vízállás.

A kormányfő az árvízvédelmi operatív törzs péntek reggeli ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy pontosnak voltak az időjárási és a vízállás tetőzésével kapcsolatos eddigi előrejelzések, ami azért fontos,

mert az előrejelzés a védekezés kulcsa.

Orbán Viktor hangsúlyozta azt is, hogy az előttünk álló hétvégén a készenléti szint, a figyelem folyamatos fenntartása a feladat. A kormányfő azt kérte minden parlamenti képviselőtől, az önkéntesektől és a polgármesterektől is, hogy szervezzenek figyelőszolgálatot, és legyen folyamatos a járőrözés.

Orbán Viktor szerint még hat napot kell megcsinálni

– Az előrejelzések szerint csütörtökig kell „lehozni a meccset”, még hat napot kell megcsinálni a kiemelt védekezésből

– jelentette ki a kormányfő, hozzátéve, hogy minden településen azt tapasztalja, hogy sok önkéntes van, időnként még több is, mint amennyinek munkát tudnak adni.

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában