Árvíz: így áll most és így változik a napokban a Duna vízszintje

Elvonulóban van a Duna vízszintje. Az előrejelzések szerint a nap folyamán, a következő napokban és a hétvégén így változik majd a vízszint az árvíz után.

Kemma.hu

Ahogyan arról beszámoltunk, hétvégén tetőzött a Duna Komárom-Esztergomban, ahol az emberek és a katasztrófavédők összefogásának hála mindenhol sikerült időben kiépíteni a gátakat. Azóta pedig apadásnak is indult a vízszint, de útlezárások továbbra is vannak érvényben, amelyekről a Kemma.hu folyamatosan tájékoztatja az olvasóit.

Hétfő reggel az Országos Vízjelző Szolgálat (OVSZ) frissítette vízállás-előrejelzését a Duna magyarországi szakaszára vonatkozólag. Előrejelzésük szerint Komáromnál kedd reggelig már 500 centi alá, egészen 494 centiméterig, szerdára pedig 448 centiméterig apad a folyó, míg szeptember 27-én, pénteken már a 400 centiméteres határ alá is csökkenhet a vízszint, egészen pontosan 397 centiméterig.

Esztergomnál is követi a példát a vízhelyzet. A legújabb előrejelzések szerint hétfőn reggel 589 centiméteren áll a Duna, amely a következő napokban 509 és 451 centiméter magasan áll majd. Hétvégére pedig itt is beeshet a vízszint 4 méter alá, 392 és 368 centiméter közé teszik a becsült számokat. 

A várható vízállás napi bontásban az alábbi táblázatban látható.

Forrás: hydroinfo.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában