Árvíz: Komáromnál már 1 métert vesztett, Esztergomnál is szépen apad a Duna

Bár a Duna hízása megállt és jelentősen vesztett méretéből két vármegyei városunk térségében, azonban a veszély még nem múlt el. Az árvíz miatt továbbra is a legnagyobb odafigyelésre van szükség.

Kemma.hu

A veszély még nem múlt el a dunai árvíz miatt, de a víz szintje már elkezdett visszahúzódni. Komáromnál 790 centiéteren, míg Esztergomban 752 centiméteren tetőzött a Duna, mára azonban már sok centimétert vesztett az áradás méretéből a folyó.

A vizugy.hu reggel 6 órakor mért adatai szerint Komáromnál már csak 672 centiméter volt a Duna vízállása, ez már több mint 1 méterrel elmarad a tetőzési szinttől. Komáromban a jelenlegi adatot tekintetében már nincs harmadfokú készültség, csupán másodfokúra van szükség. A tetőzés óta a folyó 1 méter 18 centimétert veszített a vízszintjéből Komáromnál.

Komáromnál már 2 nap alatt jelentős apadás figyelhető meg
Komáromnál már 2 nap alatt jelentős apadás figyelhető meg
Forrás: vizugy.hu

Esztergomnál is szépen apad a Duna vízszintje, azonban itt lassabb mértékben, mint Komáromban. Bár itt a tetőzés is órákkal később volt, mint az előbb említett város térségében, itt eddig 69 centimétert kúszott vissza a folyó a 752 centiméteres tetőzés óta. A reggel 6 órási adat szerint 682 centiméteren áll a folyó.

Esztergomnál lassabb az apadás, de szépen húzódik vissza a Duna
Esztergomnál lassabb az apadás, de szépen húzódik vissza a Duna
Forrás: vizugy.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában