Sopronban jártak az iskolások

2 órája

Műsorvezetőnek álltak a bakonysárkányi diákok

Ki nem gondolkozik el azon milyen lehet a tévéképernyő másik oldalán lenni, vagy éppen egy rádiós reggeli műsorban dolgozni. A bakonysárkányi diákok egy napra műsorvezetőnek, hírszerkesztőnek vagy éppen operatőrnek álltak.

A sporoni Bűvösvölgyben jártak a bakonysárkányi diákok

Forrás: Bakonysárkányi Fekete Általános Iskola/Facebook

Sokak számára izgalmas titkokat és pillanatokat rejthet a média világa. Sokszor bele sem gondolunk milyen sok ember munkája van egy-egy általunk látott tévé produkcióban vagy éppen reggeli műsorban. A bakonysárkányi diákok nem csak betekintést nyertek a kulisszák mögé, de műsorvezetőnek, vagy éppen operatőrnek állhattak a sporoni Bűvösvölgyben.

A műsorvezető diákok hamar rádiós hísrszerkesztőnek álltak
A műsorvezető diákok hamar rádiós hísrszerkesztőnek álltak
Forrás: Bakonysárkányi Fekete Általános Iskola/Facebook

Ki operatőrnek, ki műsorvezetőnek állt

A Bűvösvölgy foglalkozásain a gyerekek hatvan percben tanulhattak a filmkészítésről, a hangtechnikáról, a hírszerkesztésről és a reklámokról is. Megismerkedtek például a zöldháttér adta lehetőségekkel. Akik a háttér elé álltak pillanatok alatt egy erdőben, egy híradós stúdióban vagy éppen egy autóúton találták magukat. Aki pedig nem színészként foglalt helyet a díszletben az a kamera mögé állt. A képernyő világa után mikrofonok mögé ültek a diákok. Itt a rádiós szakma fortélyait sajátíthatták el és megtudhatták, mitől és hogyan lesz valamiből hír.A média szakmák megismerése után a gyerekek az internet jó és rossz oldaláról tanultak. Így az élménydús nap után a rengeteg új tudás és cél mellett felelősség teljesebb internetfelhasználóként térhettek haza.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában