Állatmentés

2024.08.03. 08:29

Teltház a kisbéri menhelyen

Nem tudnak több állatot befogadni Kisbéren. Telt ház a menhelyen.

Kemma.hu

Az Életet az állatoknak Állatmentő Szolgálat telt házat hirdetett közösségi oldalán. A helyhiány miatt nem tudnak több állatot fogadni.   

Zoé is a menhely egy mentett lakója. A teltház miatt nem tudnak újabb állatokat fogadni
Zoé is a menhely egy mentett lakója. A teltház miatt nem tudnak újabb állatokat fogadni
Forrás: Életet az állatoknak-Kisbér és környéke/Facebook

Az egyesület ugyanis nem telephellyel, hanem önkéntes ideiglenes befogadókkal működik. Korábban 10-12 befogadó családjuk volt, amiből nagyjából felük beleszeretett mentett lakójába és örökbefogadta őket. Ez azonban nem egy helyen azt eredményezte, hogy nem tudtak mellé több állatot fogadni. Tehát egy mentett házikedvenc örök otthonára lelt, viszont a többi elesett egy átmeneti otthontól. Többször beszámoltunk már arról, hogy éppen milyen állatot mentettek vagy milyen imádni való lakójuk keresi szerető otthonát. Most viszont segítségre várnak.

Jelenleg 7 aktív befogadóval dolgoznak. Az egyesület önkéntese, Zoltán elmondása szerint mindenhol állat van, ahova megfelelően el tudják helyezni. A kertekben, házakban. Teljes kapacitásukat kimerítették, nem tudnak több állatot elhozni. A helyhiány mellett az is okozza a problémát ,hogy nem fogadják örökbe az állatokat. Több lakójuk hónapok óta várja gazdáját.

A hívások csak jönnek és jönnek

Attól, hogy nincs hely az egyesületet még keresik, továbbra is folyamatosan csörög a telefonjuk és hívnák őket, hogy menteni kéne.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában