Verseny

2024.08.19. 19:50

Meglátogattuk Edinát és Jogart, akik Tatát képviselik majd a Nemzeti Vágtán + galéria

Az 5 éves kanca, Jogar most a Kemma.hu olvasóinak mutatkozik be Edinával, lovasával együtt. A versenyló Edinával közösen fogja képviselni Tatát a Nemzeti Vágta döntőjében.

Kemma.hu

Az agostyáni Mátyás Edina Daniella a Nemzeti Vágta szemenyei előfutamát nyerte meg. A Kemma.hu most meglátogatta Edinát és lovát, Jogart az otthonában. Az 5 éves kancának és lovasának még 1,5 hónapja van felkészülni a nagy versenyig. 

Az 5 éves kanca, Jogar most a Kemma.hu olvasóinak is megmutatta, hogy milyen gyönyörű. A versenyló Edinával közösen fogja képviselni Tatát a nemzeti Vágta döntőjében.
Idén a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban ad otthont a 17. Nemzeti Vágta döntőjének, ahol Jogar és Edina Tatát képviseli majd
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Idén a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont ad otthont a 17. Nemzeti Vágtának, amelyet 16 vidéki és határon túli elővágta előz meg májustól augusztusig. Vármegyénket idén is többen képviselik, köztük a tatai induló Edina és Jogar. 

Újra Nemzeti Vágta

Mint arról korábban beszámoltunk, Mátyás Edina Daniella nevét már jól ismerik a lovassport szerelemesei, hiszen 2012-ben harmadikként végzett a rangos versenyen. Azóta is, szinte minden évben izgulhattunk érte a döntőben. Edina a Kemma.hu-nak korábban elmondta, hogy 2008-ban kezdett el versenyezni.

– Tízéves koromban keveredtem be az agostyáni lovardába, ahol eleinte még csak hetente néhányszor, később egyre többször megfordultam. Nem kellett másfél esztendő, és már minden napomat ott töltöttem. Iskola után, hétvégén és iskolai szünetekben is – mondta a 35 esztendős tata-agostyáni lány. Edina, miközben megtanult lovagolni, elsajátított minden mást is, amit a lovak körül tenni és tudni kell. Jónás Melinda edző nevelte az alapokra, tapasztalt és nyugodt lovakon. Később fiatal lovak belovaglásával is elkezdett foglalkozni, amely nehéz feladat, de sok mindenre megtanítja a lovast.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában